Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πάτρα: Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η γραμμή του Προαστιακού στον Άγιο Βασίλειο

Προσπάθειες απο το Δήμο Πατρέων και τον ΟΣΕ
Σχετικά με το θέμα της επέκτασης της γραμμής του προαστιακού σιδηρόδρομου στον Άγιο Βασίλειο, από τη δημοτική Αρχή γίνονται γνωστά τα εξής: Από την πρώτη στιγμή, στόχος της δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η επέκτασης της γραμμής του προαστιακού και η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών του Δήμου μας, για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
Έτσι, είναι διαρκής η συνεργασία με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ, στους οποίους έχει καταστεί σαφής με κάθε τρόπο η αναγκαιότητα να υπάρξει επέκτασης της γραμμής, καταρχήν έως τον Άγιο Βασίλειο.
Όπως έχει προκύψει με νεότερα στοιχεία των τεχνικών του ΟΣΕ, τα περιστατικά κλοπής υλικού που σύμφωνα με τον ΟΣΕ είχαν αποτελέσει εμπόδιο στην επέκταση, δεν φαίνεται να έχουν τη σοβαρότητα που αρχικώς εκτιμήθηκε. Έτσι, γίνεται πλέον προσπάθεια μέσα στις επόμενες κιόλας ημέρες –την επόμενη εβδομάδα-να ξεκινήσει η γραμμή του Αγίου Βασιλείου, καθώς από τον ΟΣΕ εκτιμάται ότι αυτό είναι εφικτό.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Λέγκας συνεχίζει τις επαφές με τους αρμόδιους του ΟΣΕ, ώστε να οριστικοποιηθεί η άμεση δρομολόγηση της γραμμής του Αγίου Βασιλείου, ενώ από τη δημοτική Αρχή θα συνεχιστεί η προσπάθεια να προχωρήσει αμέσως μετά η επέκταση και στις περιοχές των Αραχωβιτίκων και του Ψαθόπυργου, καθώς και προς τις νότιες συνοικίες της Πάτρας.
Bestnews