Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σχόλια του τύπου για την επίσκεψη της Τρόικας στο υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων

Ικανοποιημένοι οι ελεγκτές από ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ
«ΤΑ ΝΕΑ»
Τα μέλη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας διαπίστωσαν ότι η πορεία των 2 εταιριών βρίσκεται εντός των στόχων που έχουν τεθεί
Τη δεύτερη επίσκεψή του, σε λιγότερο από μια εβδομάδα, πραγματοποίησε το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών της τρόικας, στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τα μέλη της τρόικας διαπίστωσαν ότι η πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ βρίσκεται εντός των στόχων που έχουν τεθεί.
Όπως έγινε γνωστό, οι ελεγκτές οι οποίοι επισκέφθηκαν το υπουργείο και την περασμένη Πέμπτη, συναντήθηκαν και είχαν συνομιλίες με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άρη Μπουρδάρα, καθώς και με τους προέδρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ κ. κ. Ζηλιασκόπουλο και Δημητρίου.
Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκαν για την πορεία εξυγίανσης των δύο μεγάλων αυτών εταιριών, όπως προέβλεπαν τα σχετικά νομοσχέδια τα οποία ήδη εφαρμόζονται με αυστηρότητα, τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων των δύο αυτών Οργανισμών, καθώς και τις προοπτικές που διαγράφονται για να μπουν σύντομα σε θετική τροχιά.

Ρέππας κέρασε, Ραγκούσης ήπιε…
Newscode.gr
Μετά βαΐων και κλάδων δέχτηκαν ορισμένοι στο Υπουργείο Μεταφορών την τρόικα. Δεν υπήρχε και κανένα μυστήριο, διότι οι ελεγκτές των δανειστών πήγαν στο Υπουργείο Μεταφορών για να δώσουν συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπουργείου, το οποίο εδώ και έξι μήνες παρουσιάζει ιδιαίτερη συνέπεια στην τήρηση των στόχων του.
Η αλήθεια είναι ότι ο Παριανός «κηπουρός», γνωστός και ως «γκόλουμ» στο ΠΑΣΟΚ, ο υπερυπουργός, κ. Γιάννης Ραγκούσης, κάνει μνημόσυνο για το έργο του με ξένα κόλλυβα.
Η τρόικα δεν επαίνεσε τον κ. Ραγκούση για τα ωραία του μάτια, μπροστά στους διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ, επαίνεσε το έργο του προηγούμενου υπουργού, κ. Δημήτρη Ρέππα και του Γενικού Γραμματέα, κ. Χάρη Τσιόκα.
Και τώρα που είπαμε για τον κ. Τσιόκα, αυτός δεν είναι που «μάζεψε» τον ΟΣΕ και για να του δείξει την εκτίμηση του ο κ. Ραγκούσης, τον εκπαραθύρωσε;
Τί σου κάνει το opengov…

Για περαιτέρω περικοπές δαπανών πιέζει η τρόικα
Εxpress.gr

XAMHΛOBAΘMO κλιμάκιο της τρόικας επισκέφθηκε χθες το Yπουργείο Υποδομών και ενημερώθηκε για την αναδιοργάνωση του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ. H συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και υπηρεσιακούς παράγοντες διήρκεσε τρεις ώρες και αποτέλεσε συνέχεια της συζήτησης που είχε γίνει την Πέμπτη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έλεγχος για την πορεία εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, ενώ τα στελέχη της τρόικας έδειξαν ευχαριστημένα καθώς φαίνεται πως και οι δύο φορείς είναι κοντά στους στόχους τους.
Η τρόικα επισκέφθηκε το Yπουργείο Εσωτερικών, όπου στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν το νέο μισθολόγιο, οι συγχωνεύσεις οργανισμών και η εργασιακή εφεδρεία των υπαλλήλων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα ασκεί έντονες πιέσεις για περαιτέρω εξοικονόμηση από τη δαπάνη των μισθών του Δημοσίου καθώς δεν φαίνεται ότι αρκούν τα 2,2 δισ. που έχει δηλώσει ότι θα εξασφαλίσει η κυβέρνηση από τις συνταξιοδοτήσεις των υπαλλήλων.
Η τρόικα θα επισκεφθεί και το Yπουργείο Οικονομικών, όπου εκεί θα δοθεί μεγάλη "μάχη" καθώς φαίνεται πως δεν αποδέχονται ότι «για όλα φταίει η ύφεση» και για αυτό δεν μπορούν να συγκεντρωθούν έσοδα στα ταμεία. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να πιέσουν για την ελλιπή εκτέλεση του προϋπολογισμού και για περαιτέρω περικοπές δαπανών.