Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!.....

Η ΔΑΚΕ – ΚΙΝΗΣΗΣ εξηγείται και επιμένει ότι η διατήρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπό κρατικό έλεγχο, η ένταξη του Κλάδου Κίνησης στα βαρέα και ανθυγιεινά, η ασφαλής κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών σε ανασφαλές δίκτυο και η επαρκής επάνδρωση των αμαξοστοιχιών δεν διασφαλίζονται μεταξύ «…
τυριού και αχλαδιού στη Μαλα….κασα»!!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την 06-07-2011 στο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταξύ των άλλων, συζητήθηκε και το θέμα «επίδοση εισιτηρίων στους Προϊσταμένους Αμαξοστοιχιών». Τελικά, και παρά τις αντιδράσεις στο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η σχετική διάταξη πέρασε, με ψήφους 4 - 2.
Αποσπασματικά, αποφασίσθηκε να προμηθευτούν εισιτήρια οι Προϊστάμενοι Αμαξοστοιχιών, αφήνοντας κενή σελίδα την ασφάλεια μεταφοράς του επιβατικού κοινού, αλλά και τo κρίσιμο ζήτημα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ: την είσπραξη εσόδων στις αμαξοστοιχίες.Είναι γνωστό σε όλους που εργάζονται στις αμαξοστοιχίες ότι λόγω περικοπής δαπανών συντήρησης, από το Υπουργείο Υποδομών, και το δίκτυο έχει προβληματική υποστήριξη αλλά και το τροχαίο υλικό περνά δύσκολες μέρες, ενώ για έργα ανάπτυξης ούτε λόγος να γίνεται!!!!!...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων αλλά και της δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν θα συμφωνήσει στις παρεμβάσεις που επιχειρούνται υπό μορφή συρραφής στους Κανονισμούς. Το διαθέσιμο προσωπικό μειώθηκε απελπιστικά, με αποτέλεσμα τα τρένα να κυκλοφορούν με μειωμένες τιμές ασφάλειας, αλλά και η παροχή υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό να δημιουργεί δυσμενής εντυπώσεις.

ΑΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ:
Καλούμε το Προεδρείο της Π.Ε.Π.Α. να αφήσει την… «Ιουλιανή ραστώνη» και να πάρει πρωτοβουλίες:
- Όσον αφορά τα βαρέα και ανθυγιεινά. Να γίνει παρέμβαση στον Υπουργό Εργασίας και
Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Κουτρουμάνη από τη Γ.Σ.Ε.Ε., την Π.Ο.Σ. και την Π.Ε.Π.Α., αλλά
και με τη γνωμοδοτική συνδρομή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
- Σε ότι αφορά το Οργανόγραμμα, την επάνδρωση αμαξοστοιχιών σε συνδυασμό με
βαθμολόγιο – καθηκοντολόγιο και τέλος την πιστή τήρηση του υφιστάμενου
κανονισμού κυκλοφορίας),και όλα αυτά με γνώμονα την υπευθυνότητα και την αγαστή συνεργασία όλων των συναδέλφων του προσωπικού των αμαξοστοιχιών σε μια περίοδο κρίσιμη για το δημόσιο σιδηρόδρομο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο όπως και οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ αυτήν την εποχή, έχασαν μάχες από την Κυβέρνηση του Μνημονίου αλλά ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!!!
Ειδικότερα, για το σιδηρόδρομο είμαστε περήφανοι γιατί τον κρατήσαμε ΟΡΘΙΟ και σε άλλες δύσκολες εποχές…… ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                        Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                              ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ