Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΕ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ ΟΣΕ ( ΠΕΠΕ ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ ( ΠΕΠΑ ) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔ/ΜΟΥ ( ΣΕΠΣ)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των 3 σωματείων εργαζόμενων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , στην οποία κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας και ο εφαρμοστικός νόμος , που προβλέπει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας..
 Η κοινή απόφαση των εργαζομένων που εκπροσωπούν τα 3 σωματεία είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς αυτή θα οδηγήσει στην μείωση των συντελεστών ασφάλειας ( Βρετανικοί Σιδηρόδρομοι ) ,στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά στην ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, σε βάρος των συμφέροντος των επιβατών . Υποστηρίζουμε την λειτουργία δημόσιας σιδηροδρομικής εταιρείας , όπως άλλωστε γίνεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη , όπου οι δημόσιες συγκοινωνίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό .

Την επόμενη βδομάδα σε νέα συνεδρίαση , θα αποφασιστούν συγκεκριμένες δράσεις συνδικαλιστικού και νομικού περιεχομένου για την μη υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων αυτών πολιτικών