Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ανθρώπινο λάθος η σιδηροδρομική τραγωδία στην Κίνα

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται, όπως όλα δείχνουν, το σιδηροδρομικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο 33 ανθρώπων το περασμένο Σάββατο, όταν ένα τραίνο σταμάτησε επάνω σε γέφυρα, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε σφοδρή σύγκρουση με διερχόμενη αμαξοστοιχία.
Ένας από τους οδηγούς που βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια κατέθεσε χθες ότι πήρε εντολή να σταματήσει το τραίνο, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τους ισχυρισμούς του υπουργείου Σιδηροδρόμων της Κίνας για βλάβη στο σύστημα ελέγχου που προκλήθηκε από διακοπή ρεύματος.
Την αποκάλυψη έκανε η ψηφιακή έκδοση εβδομαδιαίου περιοδικού που δημοσιεύεται στη νότια επαρχία του Γουάνγκντονγκ, όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα, επικαλούμενο και τις καταθέσεις επιβατών οι οποίοι ανέφεραν ότι ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή ότι φέρει ευθύνη για το δυστύχημα. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένους διασωθέντες ο οδηγός φέρεται να ισχυρίστηκε στα πρώτα του λόγια μετά τη σύγκρουση ότι δεν έπρεπε να ακούσει την εντολή και να τραβήξει τα φρένα έκτακτης ανάγκης.