Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ» ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Όπως είχαμε τονίσει και σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, στην εφημερίδα μας, στα οποία και δεν διαψευστήκαμε, το τσουνάμι της κυβερνητικής πολιτικής που έχει ξεσπάσει, ενάντια των οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών, προχωράει στον ξέφρενο καταστροφικό ρυθμό του με δυσάρεστες συνέπειες για όλους.
Τώρα θέλουν να προχωρήσουν στην κατάργηση των μεταφορικών διευκολύνσεων με τους συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εργαζομένων και συνταξιούχων του ΟΣΕ που από κατασκευής του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα είχε προσφερθεί ως παροχή προς όλους τους σιδηροδρομικούς για τη μεγάλη προσφορά τους στο δύσκολο έργο τους κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στην ύπαρξη και λειτουργία του σιδηροδρόμου για την εξυπηρέτηση και ασφαλή μεταφορά του κοινωνικού συνόλου των Ελλήνων και όχι μόνο.
Οι νεόκοποι διαχειριστές διαφόρων κομματικών αποχρώσεων, που επί σειρά πολλών ετών ευθύνονται για την τύχη του πολύπαθου Οργανισμού, μόνο λάθη δυσβάστακτα, χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, εκατοντάδες προσλήψεις εκτός οργανικών θέσεων, στο βωμό του ψηφοθηρικού εκμαυλισμού, χρέωναν στην πλάτη των βασανισμένων ΣΕΚ – ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και ο Θεός φυλάξει, πόσες ονομασίες θα του δώσουν ακόμα, εάν βέβαια δεν τον έχουν διαλύσει οριστικά. Ευχόμαστε να μην γίνουμε θεατές και χρήστες αμαξοστοιχιών από τα βόρεια, γιατί η σημερινή πορεία, κάτι τέτοιο προμηνύει. Είναι πολύ πρόσφατη η διαβεβαίωση του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που τον επισκέφθηκε η διοίκηση της ΠΟΣΕ ότι η εντολή των άνωθεν προϊσταμένων τους, είναι ότι «δεν μπορείτε να τον διατηρήσετε κλειστόν»!..
Συνάδελφοι σιδηροδρομικοί, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, σηκώστε αναχώματα απέναντι στο τσουνάμι της καταστροφής και διάλυσης. Μόνο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι γνωρίζουν, όπως κατ' επανάληψη σε διάφορους αγώνες έχουμε διακηρύξει και καταγγείλει, πώς μπορεί να σωθεί και να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος, αλλά ποτέ κανένας δεν μας έλαβε υπόψη του.
Έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε πείρα και εξειδίκευση όπως και παλαιότερα ανασύραμε από φαράγγια και ρέματα κομματιασμένους συρμούς και τους θέσαμε προς λειτουργία.
Δυστυχώς όμως σήμερα, εκεί που τον έχουν φθάσει τα αρπακτικά της μίζας και της ρεμούλας είναι πολύ δύσκολο να σωθεί και να κυκλοφορεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Οι πρώιμοι εξυγιαντές, προκειμένου να αιτιολογήσουν τους παχυλούς μισθούς τους, καταφεύγουν σε ανύπαρκτες και άνευ ουσίας κινήσεις, σε περικοπές και συρρικνώσεις ανθρώπινου δυναμικού, δρομολογίων, κατάργηση γραμμών και πάσης φύσεων κοινωνικών παροχών σε συνταξιούχους και εργαζόμενους.
Είναι φανερή η ανικανότητά τους καθώς έφθασαν και σε αυτήν την άνευ ουσίας, κατάργηση της διευκόλυνσης μεταφοράς, με τους συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εργαζομένων και συνταξιούχων για να σώσουν τον διαλυμένο πλέον σιδηρόδρομο.
Συνάδελφοι είναι προφανές ότι και ο σιδηρόδρομος είναι ένα ακόμα θύμα της νέας τάξης πραγμάτων και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων. Όλες αυτές οι περικοπές ένα στόχο έχουν, να παραδοθεί με λιγότερες υποχρεώσεις στα χέρια ιδιωτών για μεγαλύτερα κέρδη. Παρόμοιες διευκολύνσεις παρέχονται σε όλους τους οργανισμούς και επιχειρήσεις προς τους εργαζόμενους σε αυτούς, που ούτε η χούντα δεν τόλμησε να καταργήσει.
Καταγγέλλουμε αυτές τις αποφάσεις των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους ισχυρισμούς τους περί εξοικονόμησης οικονομικών πόρων που θα... εξυγιάνει τον σιδηρόδρομο. Οι ισχυρισμοί όσων τις επικαλούνται μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν και έλλειψη επιστημονικής ικανότητας. Τους απαντούμε με τη λαϊκή παροιμία ότι «ο πεθαμένος δεν ζωντανεύει εάν του αφαιρέσουμε τις κάλτσες».
Βγείτε κύριοι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ να δείτε πού χάνονται τα έσοδα του Οργανισμού καθημερινά στα δρομολόγια από έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού, από κακή οργάνωση δρομολογίων και να μην ψάχνετε να βρείτε «ψύλλο στα άχυρα». Μην προσπαθείτε να ταλαιπωρείτε τον 85χρονο συνταξιούχο σιδηροδρομικό, να του αφαιρείτε το δικαίωμα να πάει στο γιατρό ή στα γραφεία του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στο Μαρούσι, ερχόμενος από τη Λαμία στην Αθήνα ή από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη, από Κόρινθο Αθήνα, για να θεωρήσει και να εισπράξει τα έξοδα που κατέβαλε σε θεράποντα ιατρό, και τα φάρμακα που αγόρασε και που με δικές σας ενέργειες και περικοπές τους ταλαιπωρείτε.
Συνάδελφε συνταξιούχε, μη σκύβεις το κεφάλι. Μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα και σας καλούμε να ετοιμάζεστε για παραπέρα αγώνες. Έχουμε την πεποίθηση ότι σε αυτούς τους αγώνες θα έχουμε συμπαραστάτες και τους εργαζόμενους συναδέλφους και την ΠΟΣ. Με συντονισμένες ενέργειες θα πούμε μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο. Δεν θα δεχθούμε να μας θάψουν ζωντανούς. Αντίσταση και αγώνας για να σταματήσει η λαίλαπα.