Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Να αποκρατικοποιηθούν τώρα όλα …

Ο ΟΣΕ αποτελεί πληγή για τη χώρα . Φυσικά και δε μου αρέσει ότι υπάρχει να πηγαίνει στα χέρια ξένων επενδυτών αλλά λυπάμαι για τη πλέον μη ελεγχόμενη κατάσταση που φτάσαμε ..
 Τι θέλω να πω ; Θα σας το εξηγήσω ευθύς αμέσως. Καθημερινά παίρνω το τρένο ( όπου ανήκει στον ΟΣΕ ) συγκεκριμένα το τοπικό της Χαλκίδας από το σταθμό Αγίου Στεφάνου . Είναι περιττό να σας πω πως εξυπηρετεί πολύ κόσμο κυρίως τις πρωινές ώρες . Επιπλέον , ο αριθμός του κόσμου που χρησιμοποιεί το μέσο ολένα και αυξάνεται . Αξίζει να σας τονίσω επίσης , πως το εισιτήριο άγγιζε το 1.90 ευρώ . Πριν περίπου ένα μήνα η τιμή του εισιτηρίου αυξήθηκε στα 2.70 . Αύξηση καθόλου απαρατήρητη . Αν και η αλλαγή της τιμής είναι μείζoν πρόβλημα διότι δεν έγινε κάποιο έργο , δεν προστέθηκαν δρομολόγια , δεν είναι ότι ξαφνικά οι υπάλληλοι σηκώνουν τα τηλέφωνα στις εκδόσεις εισιτηρίων προς όφελος της εξυπηρέτησης μας, μας εμφανίστηκε ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα . Μόλις δυο βαγόνια είναι αρκετά από Χαλκίδα με τερματικό σταθμό Αθήνα .
Από τον Άγιο Στέφανο όπου εγώ επιβιβάζομαι , όλοι όσοι περιμένουμε είμαστε ήδη όρθιοι , κάτι βέβαια που απαγορεύεται , αλλά να μου πείτε αυτός ο νόμος στην Ελλάδα δεν υπάρχει . Στη Δεκέλεια δε , αρχίζει ο ένας να κολλάει στον άλλον . Το μεγάλο όμως χτύπημα έρχεται στο σταθμό Μενιδίου . Εκεί ο κόσμος δε χωράει να εισέλθει μέσα στο τρένο . Με φωνές , σπρώξιμο , τελικά οι άνθρωποι καταφέρνουν να μπουν . Έτσι , γινόμαστε μια κινούμενη κονσέρβα που μεταφέρει σαρδέλες .
Για να καταλάβετε το μέγεθος της κατάστασης ο ελεγκτής δε μπορεί να περάσει να διαπιστώσει αν όλοι μας φέρουμε εισιτήριο , αφορμή βέβαια ψάχνουν και αυτοί .
Τέλος , έρχομαι να ρωτήσω . Πρώτον , τι τους επιβαρύνει αν βάλουν ένα βαγόνι παραπάνω τις ώρες αιχμής ; Πληρώνουμε τόσα χρήματα για να φτάνουμε στις δουλειές μας ιδρωμένοι , διότι κλιματισμός δεν υπάρχει , νιώθοντας βρώμικοι και αγανακτισμένοι ; Ε ! Όχι , προτιμώ ο ΟΣΕ να βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και να φτάνω συνεπής στη δουλειά μου και φυσικά σαν άνθρωπος . Ας κοιτάξουν λοιπόν οι υπάλληλοι να κάνουν τη δουλειά τους σωστά , πέρα από το να παλεύουν μη χάσουν τους υπέρογκους μισθούς λες και πετάνε αεροπλάνο . Διότι εάν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει θα έρθει ο καιρός που θα χρειάζεται να κρεμόμαστε από τα τρένα , καμία διαφορά με Ινδία δηλαδή .
Βίλλυ Κρεμμύδα
"ΒΗΜΑ"
 
"Σ.Ν" Τι λέει ο ΟΣΕ