Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πάνος Σκοτινιώτης: «Όχι στη σιδηροδρομική απομόνωση του Βόλου»

Την κατηγορηματική αντίθεση της δημοτικής αρχής στις περικοπές δρομολογίων και την κατάργηση νευραλγικών υπηρεσιών του ΟΣΕ με έδρα το Βόλο, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Χ. Τσιόκα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΟΣΕ Π. Θεοφανόπουλο και τον Πρόεδρο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθ. Ζηλιασκόπουλο...

Ο κ. Σκοτινιώτης ζητεί επανεξέταση των αποφάσεων και παράλληλα να υπάρξει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των έργων που είναι απαραίτητα για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος σιδηροδρομικής απομόνωσης του Βόλου.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «τα σχέδια του ΟΣΕ προκαλούν εύλογη ανησυχία, προβληματισμό και αγανάκτηση όχι μόνο στους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, η οποία διεκδικεί αποφασιστικά την αναβάθμιση του δικτύου και των παρεχομένων σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η μεγάλη βιομηχανική και εμπορική ανάπτυξη του Βόλου στις αρχές του περασμένου αιώνα στηρίχθηκε πρωτίστως στο σιδηρόδρομο και το λιμάνι».
Υπενθυμίζοντας ότι στα συνοδευτικά έργα του φακέλου ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων περιλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει ότι είναι ένα έργο κορυφαίας προτεραιότητας για την περιοχή και απολύτως αναγκαίο για την προώθηση του διπόλου Βόλου – Λάρισας, που προβλέπεται από το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική αρχή Βόλου διεκδικεί την υλοποίησή του μέσω του προγράμματος «Jessica», από κοινού με τον ΟΣΕ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.
«Ωστόσο, ο παραπάνω σχεδιασμός», επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου, «κινδυνεύει να ακυρωθεί εξαιτίας των αποφάσεων που λαμβάνονται στο όνομα του «εξορθολογισμού» της λειτουργίας του ΟΣΕ, ο οποίος αναμφισβήτητα είναι απαραίτητος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποβεί επιζήμιος για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Υπό το πρίσμα αυτό, περιμένουμε να επανεξετάσετε τα κρίσιμα αυτά θέματα (κατάργηση απευθείας δρομολογίων από Βόλο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περικοπή δρομολογίων Βόλου-Λάρισας και κατάργηση υπηρεσιών Βόλου), και παράλληλα να υπάρξει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των έργων που είναι απαραίτητα για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή».
Η επιστολή κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Trikala News