Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Δήλωση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ κ. Σάκη Ελευθερίου.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δ.σ. του ΟΣΕ κ. Σάκης Ελευθερίου σε γραπτή του δήλωση εκφράζει την αντίθεση στους νέους κανονισμούς εργασίας και στο νέο οργανόγραμμα του Οργανισμού, που όπως αναφέρει αποτελεί σφαγείο για τους εργαζόμενους. Απευθυνόμενος προς το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ ο κ. Ελευθερίου αναφέρει: «Κύριοι του Δ.Σ. του ΟΣΕ Αυτό δεν είναι οργανόγραμμα και κανονισμοί είναι ΣΦΑΓΕΙΟ.
Εξαναγκάστηκε ο κόσμος του οργανισμού να εξαφανιστεί από τις ράγες και τα συγκροτήματα εθελοντικά ή καταναγκαστικά. Συνυπογράψατε με τους εθελοντές της ΠΟΣ-ΠΑΣΚ ένα μικρό μνημόνιο που το ονομάσατε Σ.Σ.Ε και πετσοκόφτηκαν στην κυριολεξία σχεδόν όλα τα επιδόματα με τον νόμο (Σ.Σ.Ε).
Έρχεται τώρα το οργανόγραμμα και οι κανονισμοί να τσαλαπατήσουν στην κυριολεξία ότι έχει μείνει όρθιο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
• Ξεπουλήσατε τους Φύλακες εγκαταστάσεων.
• Ξεπουλήσατε τους Τεχνίτες Μηχανοστασίων –Εργοστασίων.
• Ξεπουλήσατε τους Εργάτες Συντήρησης Γραμμής.
• Ξεπουλήσατε το προσωπικό Αποθηκών.
• Πετσοκόψατε τους Μηχανοδηγούς.
• Πετσοκόψατε το προσωπικό Αμαξοστοιχιών.
• Πετσοκόψατε τους Σταθμάρχες.
• Πετσοκόψατε τους Κλειδούχους.
• Πετσοκόψατε τους Φύλακες Διαβάσεων
• Εξοντώσατε τους Διοικητικούς.
• Εξοντώσατε τους Κλητήρες. Δώσατε έργο και δραστηριότητες και έρχεστε τώρα να μας πείτε ότι 2800 φτάνετε. Σε λίγο θα μας φέρετε ένα οργανόγραμμα που θα είναι στο σημείο Ο. Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας!!!!!!! Μας εκβιάζετε μαζί με την κυβέρνηση με στάσεις πληρωμών για να υποκύψουμε.»

Συνεχίζοντας την δήλωση του ο κ. Ελευθερίου υπογραμμίζει:

«Είστε πετυχημένοι. Θα πάρετε πολλά μπράβο από αυτούς που σας επέλεξαν για να τραβήξετε τον μοχλό που αποκεφαλίζει χιλιάδες σιδηροδρομικούς. Συναδέλφους που εργάστηκαν σε ΚΑΡΒΟΥΝΟ-ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ με 28-30-35 έτη υπηρεσίας τους στέλνετε με τους κανονισμούς που σας επέβαλαν οι ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ και η κυβέρνηση , να αξιολογηθούν από το εκτελεστικό απόσπασμα που λέγεται ΑΣΕΠ. ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ που οι άσχετοι θα κρίνουν τους σχετικούς.
Κύριοι του Δ.Σ.
• Εάν ένα σκυροβάγονο άδειαζε επί της γραμμής και δύο πήγαιναν ΑΛΛΟΥ , δεν φταίμε εμείς.
• Εάν αγοράσαμε Ηλεκτράμαξες χωρίς ηλεκτροκίνηση για τους λόγους που όλοι ΣΥΝΟΜΟΛΟΥΓΕ , δεν φταίμε εμείς.
• Εάν συνάψαμε προγραμματικές συμφωνίες με την SIEMENS με την Ferrostal και την Τemoisa,
Που ακόμα και τώρα δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν φταίμε εμείς. Κ.Τ.Λ- Κ.Τ.Λ- Κ.Τ.Λ- ….
Θα είστε υπεύθυνοι για το όποιο σιδηροδρομικό ατύχημα. Είμαι πεπεισμένος ότι εάν συμβεί κάτι θα οφείλεται ή στην έλλειψη προσωπικού ή στην έλλειψη συντήρησης γραμμής-συρμών ή εγρήγορσης της εργασίας.Όπου μπορώ, όπου σταθώ θα διαλαλώ ότι στις 10/06/2011 ο Γ.Α.Π., ο Παπακωνσταντίνου , ο ΡΕΠΠΑΣ και οι Τροικατζήδες έδωσαν εντολή σε αυτό το Δ.Σ. να βάλει ταφόπλακα στον ΟΣΕ και να κάνει δυστυχισμένους και πένητες τους εναπομείναντες σιδηροδρομικούς  Και αυτό το Δ.Σ. το ψήφισε.
Κύριοι του Δ.Σ.
Θα πάρετε ακόμα πολλά μπράβο από τους Κυρίους Μάνο –Ανδριανόπουλο-Καρατζαφέρη-Μητσοτάκη-Μπακογιάννη, που ότι δεν πέρασαν μέσα από τον δικό τους ιδεολογικό φορέα δικαιώθηκαν μέσω του Σοσιαλιστή Γ.Α.Π του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ.
Οι σιδηροδρομικοί και τα παιδιά τους θα σας θυμούνται για πάντα.
Ακόμα και την Νέα Δημοκρατία δικαιώσατε στο θέμα της Μισθωτής Εφεδρείας.
Πρέπει όμως να μάθουν και αυτοί ότι πλέον δεν είμαστε 14.000 ούτε 12.000 ούτε 7.000. Μείναμε κύριοι 2.800. Πόσοι θέλετε να μείνουμε 80.!!!!!!!

Κύριοι του Δ.Σ.

Μην συντάσσεστε με τους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ και την κυβέρνηση.Συνταχτείτε με την Π.Ο.Σ. και τους σιδηροδρομικούς . Γιατί στο τέλος-τέλος, ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ δεν θα ισχύει μόνο για μας, αλλά αν θέλετε να τα έχετε καλά με την συνείδησή σας υπάρχει ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ και για το Δ.Σ. του ΟΣΕ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΑΙΣΧΟΣ-ΝΤΡΟΠΗ .»