Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Μπλόκο στη σιδηροδρομική γραμμή του Αμυνταίου


Κάτοικοι και τοπικές Αρχές στο Αμύνταιο κατέλαβαν τις ράγες, εμποδίζοντας τη διέλευση εμπορικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση αντίστοιχου επιβατικού δρομολογίου που συνδέει την περιοχή με Εδεσσα και Φλώρινα.
«Σήμερα πλέον, μετά την υπομονή που κάναμε για την επαναλειτουργία του τρένου και αφού διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ, αποφασίσαμε να κλείσουμε τις γραμμές για να μην λειτουργήσει ούτε η εμπορική αμαξοστοιχία» τονίζει ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης.
Οι κάτοικοι απαιτούν εφόσον διατηρείται ως κερδοφόρα η εμπορική γραμμή, μέρος από τα κέρδη να καλύψει την λειτουργία της επιβατικής αμαξοστοιχίας.
Ο κ.Ιωσηφίδης σημείωσε ότι στην τελευταία επικοινωνία την περασμένη Τετάρτη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, αυτός «μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση για τον αποκλεισμό των γραμμών, δήλωσε ότι συναινεί στον συνυπολογισμό, από λογιστές της εταιρείας και του Δήμου, του κόστους επαναλειτουργίας της επιβατικής γραμμής Έδεσσας - Αμυνταίου και Αμυνταίου - Φλώρινας».
«Επιθυμούμε να βρεθεί το πραγματικό κόστος λειτουργίας ώστε να αποδείξουμε πως η γραμμή δεν είναι ελλειμματική. Την ερχόμενη Τρίτη θα ορίσουμε λογιστή, ωστόσο εάν δεν επαναλειτουργήσει η επιβατική αμαξοστοιχία, δεν πρόκειται να επιτρέπουμε τη διέλευση της εμπορικής» πρόσθεσε ο κ. Ιωσηφίδης.
Πηγή: ΑΠΕ