Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Την επιστροφή του τρένου ζήτησαν οι κάτοικοι της Δ. Μακεδονίας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες πολίτες από την Δυτική Μακεδονία με την συμπαράσταση οργανώσεων πολιτών της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης με βασικό αίτημα την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης Φλώρινας. Στις 12 το μεσημέρι οργανώσεις πολιτών της Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από του σιδηροδρομικό σταθμό και λίγο μετά της μια η ώρα όλοι οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην αποβάθρα της 2ης γραμμής όπου με συνθήματα, πανό και με μαύρες σημαίες υποδέθηκαν το τρένο με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες από τους Νομούς Φλώρινας, Πέλλας και Ημαθίας. Λίγο αργότερα όλοι οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκα στο προαύλιο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού όπου οι εκπρόσωποι των οργανώσεων μίλησαν στους συγκεντρωμένους όπου επισήμαναν όλοι την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της γραμμής προς Φλώρινα και Κοζάνη.

Αμέριστη η συμπαράσταση των σιδηροδρομικών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννης Βλάχος καλωσορίζοντας τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας δήλωση για μια ακόμη φορά την συμπαράσταση των σιδηροδρομικών στον αγώνα τους για επιστροφή του τρένου στην Φλώρινα υπογραμμίζοντας την εθνική αναγκαιότητα της ύπαρξης τρένου στην περιοχή. Ακολούθως σχηματιστικέ πορεία και δια μέσου των οδών Μοναστηρίου και Εγνατίας κατέληξε στην Αριστοτέλους όπου και η πορεία διαλύθηκε.