Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΟΣΕ: Υπογραφή ΣΣΕ και πρώτες μετατάξεις

Στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στην οποία ενσωματώνεται το πνεύμα του νόμου για την εξυγίανση του ΟΣΕ προχώρησαν χθες οι διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ και διοίκηση της Πανελλήνιας Σιδηροδρομικής Ομοσπονδίας (ΠΟΣ). Μετά την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης που συνεπάγεται η υπογραφή της σύμβασης με τους με τους εργαζόμενους θέμα πρώτης προτεραιότητας για την διοίκηση του ΟΣΕ είναι η προώθηση των μετατάξεων που ξεκίνησε με την δημοσίευση των ονομάτων 33 εργαζομένων που μετατάσσονται στο υπουργείο Εργασίας. Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην διαδικασία των μετατάξεων είχε ως αποτέλεσμα να έχει «εκτροχιαστεί» το πρόγραμμα εξυγίανσης καθώς το οποίο έχει ιδιαίτερα ασφυκτικό πρόγραμμα κυρίως σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα.

Ρέππας: η ΣΣΕ δείγμα ευθύνης των εργαζόμενων

Η υπογραφή της σύμβασης που ήρθε μετά από τρίμηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο πλευρές αποτελεί σύμφωνα, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα, κοινωνική κατάκτηση και δείγμα ευθύνης των εργαζόμενων σε μια εταιρεία που καλείται να αντιμετωπίσει μία πολύπλευρη κρίση.
Πάντως να αναφέρουμε ότι η συναίνεση της ΠΟΣ για την υπογραφή της σύμβασης, εξασφαλίστηκε μετά την απειλή για την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης και ήταν οριακή αφού υπέρ ψήφισε μόνο η παράταξης της ΠΑΣΚΕ.
Euro2day