Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Προαστιακός στην Ηλεία;

Σημαντική σύσκεψη στο Κατάκολο
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iliatora.gr, σημαντικά ζητήματα αναφορικά με τον ΟΣΕ στην Ηλεία συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Κατάκολο και η οποία κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.Στη σύσκεψη αυτή, που ήταν εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον του σιδηροδρόμου στο νομό -καθώς παρόν ουσιαστικά δεν υφίσταται...- συζητήθηκαν μια πλειάδα θεμάτων και προτάθηκαν δράσεις, που αν τελικά δρομολογηθούν και υλοποιηθούν ίσως αποτελέσουν μια νέα αρχή για το τρένο στην Ηλεία. Αν και οι αντιδράσεις των φορέων του νομού στην πρόσφατη απαξίωση και κατάργηση του σιδηροδρόμου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από χλιαρές έως... ανύπαρκτες, ειδικά αν τις συγκρίνουμε με τις αντιδράσεις σε άλλους νομούς, φαίνεται πως κάποιοι ιθύνοντες στην Αθήνα, με τη συνδρομή λίγων ντόπιων παραγόντων, ίσως δεν έχουν διαγράψει οριστικά την Ηλεία από τον χάρτη.Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του iliatora.gr, στη σύσκεψη συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η ένταξη στον άμεσο σχεδιασμό της αναβάθμισης του δρομολογίου Αρχαία Ολυμπία- Κατάκολο και της προσθήκης δύο ακόμη δρομολογίων (Κατάκολο- Καϊάφας & Κατάκολο- "Aldemar").
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλος (οι πληροφορίες μας τον φωτογραφίζουν ως ένθερμο υποστηρικτή της λήψης και ανακοίνωσης θετικών αποφάσεων), ο Γενικός Διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ρετσινάς, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο συνδικαλιστής του ΟΣΕ Γιώργος Κουτσούμπας κ.α.
Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, ευελπιστούμε να υπάρξουν ελπιδοφόρες εξελίξεις στην κατεύθυνση της επιστροφής του τρένου στο νομό...
Bestnews