Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αυξήσεις στα εισιτήρια του Προαστιακού

Αυξημένα έως και 50% θα είναι από τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, τα εισιτήρια του Προαστιακού, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία και εντάσσεται στη λογική να μειωθούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα ελλείμματα του ΟΣΕ, όπως προβλέπει και το σχετικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πριν από περίπου 4 μήνες στη Βουλή.
Χαρακτηριστικά στη διαδρομή Κιάτο-Πειραιάς-Κιάτο το απλό εισιτήριο, που κοστίζει 8 ευρώ, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ανεβαίνει στα 12 ευρώ. Ανάλογες αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εισιτήρια για τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να εξισώνονται με αυτά των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ σε 1,40 (αύξηση 40%). Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι αυξήσεις, που επιβάλλονται στις τιμές των καρτών. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές μεταξύ Αθήνας - Κιάτου και Αθήνας - Κορίνθου από τα 120 ευρώ ανεβαίνει στα 150. Στο κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές από την Αθήνα στην Κινέττα και τους Αγίους Θεοδώρους από τα 80 ευρώ διαμορφώνεται πλέον στα 120 ευρώ.
Για τη διαδρομή Κιάτο - Αεροδρόμιο η μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 180 ευρώ αντί 120, ενώ το κόστος της ετήσιας ανεβαίνει από τα 1080 ευρώ στα 1500 ευρώ.

Zougla.gr