Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Το BLOG taxalia.blogspot.com εγραψε"Κλείνει το blog Σιδηροδρομικά Νέα". http://sidirodromikanea.blogspot.com/
Ξέρετe γιατί;
Ο διαχειριστής του Χρήστος Γιαννακίδης μετατάσσεται υποχρεωτικά εκτός ΟΣΕ.
"Παρακαλούμε πάρτε θέση" ζητούν οι πολλοί φίλοι του Χρήστου που έκανε σπουδαία δουλειά στον τομέα ενημέρωσης των συναδέλφων του και του κοινού σε ότι αφορά τον ελληνικό σιδηρόδρομο.
Συντασσόμαστε, ως taxalia, με την άποψη του δημοσιογράφου της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Φώτη Κουτσιαμπάρη, ο οποίος γράφει:
Λάθος απόφαση! Με λύπη αλλά και έκπληξη διαβάσαμε στις λίστες υποχρεωτικών μετατάξεων υπαλλήλων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το όνομα του σιδηροδρομικού Χρήστου Γιαννακίδη, ο οποίος, στην μακρόχρονη υπηρεσία του, δεν περιορίστηκε μόνο στα εργασιακά του καθήκοντα αλλά δημιούργησε κατά καιρούς πηγές ενημέρωσης των συναδέλφων τους σε όλα τα θέματα που τους αφορούν, με τελευταία το ηλεκτρονικό μπλοκ "Σιδηροδρομικά Νέα". Η πορεία του Χρήστου στο χώρο της ενημέρωσης, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, είναι γνωστή και δεν θεωρώ απαραίτητο να την επαναλάβω. Να σημειώσω μόνο ότι ως συντάκτης και θεμάτων του ΟΣΕ, τα μέσα που διαχειρίστηκε ο Χρήστος Γιαννακίδης, αποτέλεσαν και για μένα σημαντικές πηγές, αφορμές για να κάνω ρεπορτάζ και ενδελεχείς έρευνες. Η παρουσία του στον ΟΣΕ συνέβαλε όχι μόνο στην διεκπεραίωση των εργασιών που είχε την ευθύνη, με την υπευθυνότητα, την εργατικότητα και την συνέπεια που τον διακρίνει, αλλά παράλληλα, συνέβαλε στην ενημέρωση των σιδηροδρομικών, στη δημιουργία "βημάτων" για να εκφράζουν τις απόψεις τους, στην προσπάθεια για λύση προβλημάτων που ταλανίζουν τον σιδηρόδρομο.
Ο Χρήστος Γιαννακίδης δεν είναι ένας απλός σιδηροδρομικός αλλά ένας Μηχανοδηγός του τραίνου της γνώσης, της εμπειρίας, της ενημέρωσης, που πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι του προς όφελος του ΟΣΕ και των ανθρώπων που υπηρετούν τον σιδηρόδρομο. Δυστυχώς, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με μια αναίτια απόφαση, θέλει να αφαιρέσει την ταυτότητα αυτού του εργάτη, να διαγράψει όλα τα χρόνια της προσφοράς του και να τον θέσει στο περιθώριο, λίγο πριν τη δύση της θητείας του. Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί. Η διοίκηση της εταιρείας υποτίθεται ότι αναζητά τρόπους για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της και με ενέργειες σαν αυτή φαίνεται ότι επιδιώκει το αντίθετο. Ανθρώπους σαν τον Χρήστο Γιαννακίδη τους χρειάζεται ο σιδηρόδρομος, τους χρειάζονται οι σιδηροδρομικοί, τους χρειάζεται η ενημέρωση, τους χρειάζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ενισχύουν το έργο της με την εργασία, τη γνώση και την εμπειρία τους. Εκτιμώ ότι η διοίκηση θα επανεξετάσει την απόφαση της και θα διατηρήσει τον Χρήστο στις τάξεις των σιδηροδρομικών, εκεί που ανήκει, εκεί που βρίσκεται με αγώνα. Ελπίζω να ανακληθεί η απόφαση. Θεωρώ δε ότι όσοι γνωρίζουν την πορεία του Χρήστου πρέπει να πάρουν δημόσια θέση, όπως ο γράφων. Παρακολουθώ με απορία τις εξελίξεις.
Φώτης Κουτσαμπάρης,
δημοσιογράφος

σημείωση taxalia: Αν κανείς πεί "μα ας το συνεχίσει και εκτός ΟΣΕ", του απαντάμε ότι τέτοιου είδους ιστολόγια δεν μπορούν να κρατηθούν όταν ο συντάκτης φεύγει από το χώρο δουλειάς του, χάνοντας την καθημερινή τριβή και γνώση του αντικειμένου.