Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Έκφραση ενεργούς συμπαράστασης στον αγώνα των συναδέλφων σιδηροδρομικών.

Αγαπητέ συνάδελφε, παρόλο που από το τέλος του 2008 αποχώρησα από το σιδηρόδρομο εντούτοις εξακολουθώ με μεγάλη προσοχή να παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στον ΟΣΕ σήμερα τα οποία είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του Μνημονίου που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση με την τρόικα.
Ο σιδηρόδρομος στη χώρα μας αποτελεί το μεγάλο θύμα της πολιτικής της σκληρής λιτότητας η οποία έχει επιβληθεί στα λαϊκά στρώματα, της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της παραχώρησης του εθνικού πλούτου στις πολυεθνικές και το ντόπιο κεφάλαιο το οποίο και κάτω από αυτές τις συνθήκες εξακολουθεί να πλουτίζει σε βάρος των πολλών και απροστάτευτων.
Με βεβαιότητα δυστυχώς μπορούμε να πούμε μετά και τη ψήφιση του σχετικού νόμου, ότι ο σιδηρόδρομος ουσιαστικά καταργείται στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη και εκσυγχρονίζεται και αναπτύσσεται. Τραγική είναι και η κατάσταση των εργαζομένων οι οποίοι βλέπουν όσα κατάκτησαν με θυσίες και αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια να εξανεμίζονται.
Μου προξενεί οργή και θλίψει να βλέπω τους συναδέλφους να διασύρονται, ως οι κύριοι υπεύθυνοι του χρέους και της κακοδιοίκησης του οργανισμού, από εκείνους μάλιστα που οδήγησαν το σιδηρόδρομο σε αυτήν την κατάσταση.
Ευθύνες γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα έχει και το συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο προσπάθησε να αντιμετωπίσει την επίθεση της Κυβέρνησης και της τρόϊκας με συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα τα μηνύματα των καιρών και αναλώθηκε σε μάχες οπισθοφυλακής.
Πρόθεσή μου ειλικρινά δεν είναι να κάνω κριτική αλλά να βοηθήσω τις όποιες προσπάθειες γίνονται να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία, η οποία όχι μόνο θα αμφισβητήσει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της, αλλά θα πάει ακόμη πιο πέρα απαιτώντας αλλαγή της πολιτικής αυτής.
Στην κατεύθυνση αυτή η ΠΟΣ πρέπει να διακόψει τον οποιοδήποτε «διάλογο» με την αφερέγγυα Κυβέρνηση και να αναζητήσει συμμαχίες στο αντιμνημονιακό μπλοκ αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια απεγκλωβισμού της χώρας από τους όρους του Μνημονίου και της επαίσχυντης δανειακής σύμβασης. Η πολιτικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη λύση να βγει η χώρα και οι εργαζόμενοι από το σημερινό αδιέξοδο.
Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και να εκφράσω στο συνάδελφο Γιαννακίδη τη συμπαράστασή μου στη δίωξη την οποία υφίσταται.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Σ Κότσιας πρώην Πρόεδρος ΠΟΣ