Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζεται το απεργιακό κύμα. 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2011 από τη Βουλή.
Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου θα έχουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν θα κινηθούν από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον προαστιακό σιδηρόδρομο αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, αλλά να πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 ή έως τη λήξη του ωραρίου.
Την ίδια ημέρα τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη 1.00 μ.μ., έξω από τη Βουλή. Στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.
Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, μετά τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου. Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα ποιες είναι οι κινητοποιήσεις για την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων.
Enet.gr