Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ: «Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους σιδηροδρομικούς με ψήφισαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές».

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους σιδηροδρομικούς με ψήφισαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αλλά και σε εκείνους που μου ευχήθηκαν μετά την εκλογή μου, ως Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

όπως γνωρίζετε στο πρόσφατο Συνέδριο της ΠΟΣ, δεν έθεσα υποψηφιότητα για εκλογή στη νέα Διοίκηση. Παρόλο που, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο δεν είναι σωστό να μιλάω για μένα, θεωρώ υποχρέωση μου να δηλώσω ότι, η απόφαση αυτή ήταν τελείως προσωπική και όσοι γνωρίζουν καλά, τόσο εμένα όσο και τη ΣΕΚ, γνωρίζουν ότι, ούτε η ΣΕΚ «εκδιώκει» τα στελέχη της ούτε εγώ, «εκδιώκομαι». Πολύ περισσότερο δεν εκβιάζομαι ούτε εξαγοράζομαι.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ, με το σύνολο της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και με τη στήριξη τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΛΑΟΣ (παρά τις επιμέρους διαφορές), ψήφισαν το νόμο διάλυσης του ΟΣΕ. Παράλληλα αποφάσισαν να οδηγήσουν 6.000 σιδηροδρομικούς και τις οικογένειες τους στην απόλυση ή στην καλύτερη περίπτωση στην ανέχεια. Από την άλλη με στρατηγικές κινήσεις που θα θαύμαζαν οι μεγάλοι στρατηγοί του παρελθόντος και καταπατώντας κάθε αίσθηση δικαίου και νομιμότητας, η ΠΑΣΚ κατάφερε και «κατέκτησε» την πολυπόθητη και χρήσιμη για το ΠΑΣΟΚ, αυτοδυναμία στη Διοίκηση της ΠΟΣ. Αμέσως μετά, η ομόφωνη και ομόθυμη απόφαση των σιδηροδρομικών να παλέψουν για ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ, οι ομόφωνες αποφάσεις για συνελεύσεις, για καταλήψεις μηχανοστασίων και συγκροτημάτων και μια σειρά από άλλες αποφάσεις, άρχισαν να ξεθωριάζουν. Σήμερα, σε όλο το φάσμα της επιχείρησης συμβαίνουν σοβαρές αλλαγές αλλά η αυτοδύναμη ΠΟΣ και τα αυτοδύναμα Σωματεία – σφραγίδες … απλά σιωπούν. Πολύ πριν συμβούν όλα αυτά και ειδικά στις εκλογές του Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ καλούσαμε τον κόσμο σε ΕΞΕΓΕΡΣΗ για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά. Σε εξέγερση όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε όσους την στηρίζουν στα σχέδια της. Η παράταξη της ΠΑΣΚ (με την ενεργή η παθητική στήριξη της ΔΑΚΕ) από το 1996 όταν έγινε η πρώτη θυγατρική, η ΕΡΓΟΣΕ, στήριξε με φανατισμό όλα τα αντισιδηροδρομικά σχέδια. Πρωτοστατούσε με φανατισμό στην προπαγάνδιση των σχεδίων αυτών αλλά, με στελέχη της συμμετείχε (όπως κάνει και σήμερα άλλωστε) στο σχεδιασμό τους. Τόσο η ΠΑΣΚ όσο και η ΔΑΚΕ δεν μπορούν και δεν θέλουν, να οδηγήσουν τους σιδηροδρομικούς στην ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ή και ΑΚΥΡΩΣΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ για τον ΟΣΕ. Αυτό πρέπει να το αναλάβουν οι σιδηροδρομικοί. Το μόνο που τους απασχολεί είναι, να διεκδικήσουν κάποια καλύτερη θέση για τους παραταξιακούς στρατούς τους. Το πρωί σπέρνουν αυταπάτες και μοιράζουν υποσχέσεις και το βράδυ στα κομματικά γραφεία, παίρνουν τα εύσημα του Πάγκαλου και του Ρέππα. Στην προσπάθεια τους αυτή, δεν πρέπει να βρίσκουν άλλοθι από καμία άλλη παράταξη αλλά ούτε και από κανέναν σιδηροδρομικό. Γι αυτό θεωρώ λάθος τη συμμετοχή και στήριξη που παρέχουν στο αυτοδύναμο Προεδρείο της ΠΟΣ, τόσο το ΠΑΜΕ όσο και η ΣΕΚ και τους καλώ να αποχωρήσουν.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

σε όσους αγώνες, σε όσες πορείες και συγκεντρώσεις συναντηθήκαμε, σας καλούσα πάντα να αναλάβετε τις τύχες σας εσείς. Παράλληλα δήλωνα τη διαθεσιμότητα μου σε οποιοδήποτε εγχείρημα θα ξεκινούσε από τους σιδηροδρομικούς, με αποφάσεις μέσα από συνελεύσεις χωρίς κομματικά ή παραταξιακά καπελώματα. Το ίδιο πιστεύω και τώρα. Σας καλώ σε ένα πλατύ μέτωπο σιδηροδρομικών, με κεντρικό σύνθημα: Να μην εφαρμοστεί και να ακυρωθεί το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για τον ΟΣΕ. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συγκρότημα οι σιδηροδρομικοί πρέπει να συστήσουν ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ και μέσα από συνελεύσεις να καθορίσουν τη στάση και τη δράση τους.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
Σιδηροδρομικός