Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Την αντίθεση του εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε το δήθεν σχέδιο εξυγίανσης που εξήγγειλε η υποτελής στο ΔΝΤ κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία πραγματικά ξεπέρασε αυτή την φορά τον ίδιο της τον εαυτό! Μετά τα φιλολαϊκά μέτρα που ήδη έχει λάβει, μείωση μισθών 12% - κατάργηση δώρων και επιδομάτων στον δημόσιο τομέα – απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα – μείωση στο 50% της αποζημίωσης για απόλυση στον ιδιωτικό τομέα και άλλα πολλά, έρχεται τώρα και προσπαθώντας δήθεν να εξυγιάνει μια προβληματική (αλήθεια ποιοι φταίνε για αυτό;) ΔΕΚΟ, εξοντώνει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τους εργαζόμενους σε αυτήν…Ειλικρινά δεν βρίσκουμε λόγια για να χαρακτηρίσουμε τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η δοτή κυβέρνηση στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης. Διαβάστε και φρίξτε μαζί μας: μείωση προσωπικού έως και 50%,μείωση μισθών στα επίπεδα της Συλλογικής Σύμβασης του 1993(!!!), κατάργηση σχεδόν όλων των κανονισμών εργασίας σε βάρος των εργαζομένων, εφαρμογή διευθυντικού δικαιώματος σε απολύσεις – ωράρια και τόπους εργασίας, τροποποίηση εξαιρέσιμων αποζημιώσεων (Κυριακές,νυχτερινά,υπερωρίες), άμεση ιδιωτικοποίηση του Προαστιακού και άλλα πολλά…Είναι προφανές πως το σχέδιο διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας εφαρμόζεται κατά γράμμα. Καταδικάζοντας χιλιάδες σιδηροδρομικούς σε πρώτη φάση, αλλά και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην συνέχεια, σε διαβίωση κοντά στα όρια της φτώχιας πλέον , είναι δεδομένη η επερχόμενη κοινωνική έκρηξη! Μια έκρηξη που θα αφανίσει όλους αυτούς τους απάνθρωπους οι οποίοι έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι σκοπό έχουν την διάσωση της Χώρας. Αυτούς που δήλωναν προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν», αυτούς που υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα και υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο.
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Ζούμε τραγικές στιγμές τόσο σαν Έλληνες όσο και σαν σιδηροδρομικοί. Αφού λεηλάτησαν εδώ και δεκαετίες όλοι ανεξαιρέτως τον Οργανισμό, αφού τον απαξίωσαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούν εύκολα οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον του, έρχονται τώρα και αποφαίνονται ότι αυτοί που φταίνε είναι οι σκληρά εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί. Κι αφού φταίνε πρέπει να εξοντωθούν. Πρέπει να εξοντωθούν χιλιάδες οικογένειες νοικοκυραίων οι οποίες ξαφνικά υποχρεώνονται να ζήσουν με το μισό εισόδημα από αυτό που είχαν. Αδιαφορώντας εντελώς για την τύχη χιλιάδων οικογενειών, η ανάλγητη αυτή κυβέρνηση εντελώς αυθαίρετα και πραξικοπηματικά επιβάλλει ποινή θανάτου τόσο στον ελληνικό Σιδηρόδρομο, όσο και στους ανθρώπους που τον υπηρετούν πιστά δεκαετίες τώρα…Το αναπόφευκτο λοιπόν ερώτημα που γεννιέται είναι ένα και μοναδικό:
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
Θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν εμάς και τις οικογένειες μας; Τι θα απαντήσουμε στο μέλλον στα παιδιά μας όταν θα μας ρωτήσουν τι κάναμε για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα;
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Σας καλούμε πλέον σε διαρκή αγώνα. Σας καλούμε να συμμετάσχετε πιο ενεργά από κάθε άλλη φορά σε έναν αγώνα που αφορά την ίδια την επιβίωση μας πλέον. Δεν δικαιούται να λείψει κανείς. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν!
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού σχεδιάζει μια σειρά εντονότατων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, οι οποίες και θα σας γίνουν γνωστές στο άμεσο μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους, ακόμα και μόνοι μας αν χρειαστεί!!! Σας καλούμε λοιπόν να βρεθούμε όλοι μαζί στις επάλξεις, για να μπορέσουμε τουλάχιστον να πούμε στα παιδιά μας ότι παλέψαμε σαν τρελοί…Άλλωστε δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα πλέον…
Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου.