Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απαντά στον κ. Δ. Ρέππα.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Ρέππα για το ότι «οι σιδηροδρομικοί πρέπει να χάσουν και αυτοί κάτι μιας και χάνουν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι» θέλουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:
α) Οι σιδηροδρομικοί εντάσσονται στον κατάπτυστο νόμο 3833/10 και 3845/10 με τους οποίους όχι μόνο παγώνουν οι αυξήσεις τους για 3 χρόνια αλλά υφίστανται και μείωση μισθών κατά 10% και η οποία μετακυλίεται και στις συντάξεις τους πέρα από τις υπόλοιπες μειώσεις που υφίστανται οι συνταξιούχοι, που κατά την άποψή μας είναι παράνομη, χάνοντας κάθε μήνα από 150 έως 250 € καθαρών αποδοχών.
β) Οι σιδηροδρομικοί έχασαν όπως όλοι οι εργαζόμενοι το δώρο των Χριστουγέννων, το δώρο του Πάσχα, και το επίδομα αδείας.
γ) Οι σιδηροδρομικοί εντάχθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης στο περιβόητο Μνημόνιο της ΤΡΟΪΚΑΣ και κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, όπως τις έχασαν οι συνάδελφοί μας της Ολυμπιακής. Οφείλουμε να δώσουμε την απάντησή μας στον κ. Ρέππα και να τονίσουμε ότι ο τρόπος που καλεί τους σιδηροδρομικούς να χάσουν επιπλέον από τα παραπάνω, δηλαδή μέσω των Μ.Μ.Ε. και του έντυπου τύπου δεν τον τιμά. Ο διάλογος είναι δημοκρατική κατάκτηση, όποιος δεν τον αντέχει οφείλει να παραιτείται.
Το Προεδρείο της Π.Ο.Σ.