Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πιο γρήγορα τα τρένα του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο

Μειώνεται ο χρόνος εκτέλεσης των δρομολογίων του ΟΣΕ στο δίκτυο Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να φτάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του νέου, ενισχυμένου πλέγματος δρομολογίων στη γραμμή Κόρινθος - Άργος και Ναύπλιο - Τρίπολη. Τα νέα δρομολόγια θα ισχύουν από την Κυριακή 1 Αυγούστου.
Ειδικότερα:
- Το δρομολόγιο Αθήνα - Ναύπλιο (με μετεπιβίβαση από τον προαστιακό της Αθήνας) μειώνεται στις 2 ώρες και 7 λεπτά, από τις 2 ώρες και 43 λεπτά που είναι σήμερα.
- Το δρομολόγιο Αθήνα - Τρίπολη (με μετεπιβίβαση από τον προαστιακό της Αθήνας) μειώνεται στις 2 ώρες και 57 λεπτά, από τις 3 ώρες και 44 λεπτά που είναι σήμερα.
Αντίστοιχες βελτιώσεις σημειώνονται και στα επιμέρους δρομολόγια του πλέγματος:
- Το δρομολόγιο Κόρινθος - Άργος από τα 65 λεπτά μειώνεται στα 45.
- Το δρομολόγιο Άργος - Ναύπλιο από τα 17 λεπτά μειώνεται στα 10.
- Το δρομολόγιο Άργος - Τρίπολη από τα 80 λεπτά μειώνεται στα 58 λεπτά.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διαμορφώθηκε «ένα νέο, ευέλικτο και ανταγωνιστικό πλέγμα δρομολογίων, για τη γραμμή Κόρινθος - Άργος/Ναύπλιο - Τρίπολη, τροποποιώντας επιπρόσθετα τις ώρες αναχώρησης και άφιξης από και προς Αθήνα - Κόρινθο, ώστε το επιβατικό κοινό να μπορεί να εκμεταλλεύεται τις πρωινές και βραδινές ανταποκρίσεις του προαστιακού σιδηρόδρομου».