Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Τα τρένα κατακτούν τους φίλους του Μοντελισμού.


Όλο και περισσότερο αυξάνονται οι φίλοι που ασχολούνται με την Συλλογή τρένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο. Ο μοντελισμός πλέον έχει κατακτήσει μια περίοπτη θέση στα λεγόμενα χόμπι των σύγχρονων ανθρώπων.
Είναι ένα χόμπι που χρειάζεται πολύ μεράκι, αγάπη, χώρο, χρόνο αλλά και χρήμα. Φανατικοί συλλέκτες τρένων έχουν δαπανήσει μεγάλα ποσά για να ικανοποιήσουν το αγαπημένος τους χόμπι. Γνωστός επιχειρηματίας στην Θεσσαλονίκη κατέχει την πιο πλούσια συλλογή τρένων με μεγάλη ιστορική αξία. Οι μοντελιστές των τρένων μέσα από το χόμπι του βρίσκουν διέξοδο στην καθημερινότητα τους, προσφέροντας τους ψυχαγωγία, διασκέδαση αλλά και γνώση της ιστορίας του τρένου. 
Ταυτόχρονα η θεά μιας ατμήλατης μηχανής με την τρομερή εμφάνιση της διεγείρει και εξάπτει την φαντασία του άνθρωπου σαν παιδικό παραμύθι. Ένα πολύ αξιόλογο και θαυμαστό έργο που δώρισε ο αείμνηστος Γιώργος Πασσαλής, είναι αυτό που υπάρχει στο εκθετήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Σιδηροδρομικών «Ήφαιστος» στην Δράμα. Στο εκθετήριο μπορεί ο επισκέπτης να δει μοντέλα τρένων από τα πιο παλιά μέχρι τα πιο σύγχρονα. φωτογραφικά στιγμιότυπα από το εκθετήριο μοντελισμού του «Ήφαιστου» στην Δράμας