Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ.

ΑΝΟΙΞΕ έστω και μερικώς τα χαρτιά της έστω και εμμέσως η Πολιτεία ως προς τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στα όρια του δήμου Πατρέων. Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, αν και όχι απολύτως αρμόδιος, αλλά πάντως απολύτως ενήμερος, αναφέρει μέσω της «Π» ότι δεν βλέπει περιθώρια υπογειοποίησης στα προάστια της πόλης, παρά μόνο μερικές βυθίσεις, σε σημεία που θα κριθεί σκόπιμο. Η πολιτεία λέει ότι έχει χαθεί χρόνος, και αυτό καθιστά τη συζήτηση για άλλες διεκδικήσεις απαγορευτική. Για το χάσιμο του χρόνου, βέβαια, δεν φταίει η κοινωνία της Πάτρας: Δεν κάνουν οι πολίτες τα τρένα ούτε είχαν παρεμποδίσει το συγκεκριμένο. Στην πραγματικότητα αφέθηκε να κυλήσει ο χρόνος, ώστε να στριμωχθούν οι τοπικές δυνάμεις εκ των πραγμάτων. 
Η πολιτεία δεν κρίνει σκόπιμο και εφικτό να περάσει το τρένο υπογείως από το Ρίο μέχρι την Πάτρα, πρωτίστως για λόγους κόστους. Από πλευράς της η πόλη, βέβαια, είναι εντελώς υποψιασμένη, αλλά δεν προτίθεται να αποδεχθεί ως επίσημη μια ανακοίνωση που δεν την ικανοποιεί.
Τι θα κερδίσουμε μ' αυτό; Τις μέγιστες δυνατές παραχωρήσεις, φυσιολογικά. Αλλά την απόλυτη ικανοποίηση της διεκδίκησης, ποιος τη βλέπει πιθανή;

pelop.gr