Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Να λειτουργήσει ξανά το πρωινό δρομολόγιο Λάρισα - Βόλος.


ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΝΛ

Την επαναφορά των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα – Βόλος,

όπως αυτά λειτουργούσαν από την αρχή της χρονιάς, προκειμένου να μη φορτωθεί κανένα νέο βάρος στις πλάτες των εργαζομένων ζητά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Το τελευταίο διάστημα το Εργατικό Κέντρο έχει γίνει παραλήπτης δεκάδων τηλεφωνημάτων από εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να μεταβούν στην εργασία τους. Και αυτό, όπως σημειώνεται, γιατί από την περίοδο που τελείωσε η «καραντίνα» και άρχισαν να λειτουργούν εκ νέου τα σχολεία και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία νέα κατάσταση. Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν μειωθεί – συγχρόνως καταργήθηκε και το πρώτο καθημερινό δρομολόγιο για τον Βόλο-, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους την ώρα που πρέπει.
Έτσι ένα ακόμα έξοδο φορτώνεται στις πλάτες των εργαζομένων, σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, αφού χρησιμοποιούν άλλα μέσα για να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ ήδη έχουν πληρώσει την κάρτα πολλαπλών διαδρομών. «Αποτελεί πρόκληση η μετακύληση νέων βαρών στους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που πολλοί δεν γνωρίζουν αν θα έχουν και αύριο δουλειά και συγχρόνως το κόστος διαβίωσης καθημερινά ανεβαίνει.
Ζητάμε άμεσα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επαναφέρει όλα τα δρομολόγια, όπως αυτά υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς και να μη φορτωθεί κανένα νέο βάρος στις πλάτες των εργαζομένων».

eleftheria.gr