Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Μετρό: Ελλιπέστατα μέτρα υγειονομική προστασίας, καθαριότητα… μηδέν.


Μετρό: Γίνεται συζήτηση αυτές τις μέρες για τον τρόπο που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ένα από τα θέματα που απασχολούν είναι και τα μέσα μεταφοράς.

Ο πιθανός συνωστισμός ανθρώπων έχει κάνει την κυβέρνηση να σκέφτεται αλλαγή στα ωράρια των δημοσιών, αλλά πρώτα πρέπει να φροντίσουν οι δήμοι για την καθαριότητα.

Τόσο στους σταθμούς, όσο και στους γύρω χώρους η κατάσταση δεν φαίνεται «ασφαλισμένη». Τα αποτσίγαρα στους υπονόμους και οι γόπες στους γύρω χώρους δίνουν και παίρνουν. Και να ήταν μόνο αυτά;

Δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος μόνο από το γεγονός πως θα βρεθούν πολλοί άνθρωποι την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο. Αλλά κι από το γεγονός πως οι χώροι πρέπει να μεριμνήσουν όλοι οι δήμοι και το κράτος φυσικά να είναι πεντακάθαροι.

Αντί λοιπόν οι αρμόδιοι φορείς να έχουν σαν μέτρο προφύλαξης το μότο το «η υγεία πάνω από όλα» σε κάθε επικοινωνιακό στάτους, καλό θα είναι να ελέγξουν και πιο πρακτικά ζητήματα. Όπως το να καθαριστούν σχολαστικά οι στάσεις των λεωφορείων, οι χώροι γύρω από το μετρό και τον ΗΣΑΠ.

Δείτε φωτογραφίες έξω από το μετρό της Δάφνης σήμερα.






Μέχρι στιγμής εξετάζονται τα διαφορετικά ωράρια των δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά να ενημερωθούν οι πολίτες να έχουν πάντα μάσκα.

Ας μην ξεχνάμε όμως και την καθαριότητα…

sportime.gr