Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Από την Δεύτερα μηχανήματα αυτόματης πώλησης μασκών στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Βελγίου.

Μάσκες προσώπου και υδρο-αλκοολικό τζελ θα διατίθενται σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης. 

Οι άνθρωποι που θα ταξιδεύουν σιδηροδρομικώς στο Βέλγιο θα μπορούν να αγοράσουν μάσκες υφασμάτων και υδρο-αλκοολικό τζελ σε 80 σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε την Πέμπτη το La Libre Belgique.

Οι μηχανές αυτόματης πώλησης σνακ θα αδειάσουν υπέρ των μασκών και των πηκτωμάτων. Η Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων του Βελγίου (SNCB) ανακοίνωσε το μέτρο σε συνάντηση μεταξύ της διοίκησης και των συνδικάτων της εταιρείας την Τρίτη.
Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε σταθμούς, πλατφόρμες και αμαξοστοιχίες από τις 4 Μαΐου καθώς το Βέλγιο μετακινείται στην πρώτη φάση αποσυμπίεσης και οι δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις συνήθεις δραστηριότητές της.
Το SNCB θα εξοπλίσει επίσης όλο το προσωπικό που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πελάτες με χειρουργικές μάσκες μέχρι τη Δευτέρα. Μέχρι τώρα, δούλευαν χωρίς μάσκες ή έπρεπε να τις αγοράσουν οι ίδιοι.
Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα ελεγχθούν οι ταξιδιώτες για να φορούν τις υποχρεωτικές μάσκες προσώπου. Σύμφωνα με μια πηγή κοντά στην εταιρεία, οι πράκτορες Securail και οι υπεύθυνοι SNCB θα παρακολουθούν όσους φορούν μάσκες, αλλά μόνο σε σταθμούς και σε αποβάθρες.

brusselstimes.com
Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης