Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Νέα εμπορευματική σιδηροδρομική σύνδεση Ελβετίας-Κίνας.

Από 1η Απριλίου 2020, οι Schweizerzug AG και RTSB Schweiz AG, μέσω της κοινοπραξίας που δημιούργησαν, θα συνδέουν την Ελβετία με την Κίνα μέσω σιδηροδρόμου μία φορά την εβδομάδα.
Η συγκεκριμένη σύνδεση, που θα αφορά αποκλειστικά τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, θα συνδέει μεταξύ άλλων τις πόλεις Frenkendorf και Niederglatt στην Ελβετία με τις πόλεις Xian και Hefei της Κίνας.

Η Schweizerzug AG είναι πάροχος σιδηροδρομικών υπηρεσιών για εμπορευματοκιβώτια και η RTSB Schweiz AG, που ανήκει στον όμιλο RTSB, είναι εταιρεία μεταφορών που ειδικεύεται στις συνδυασμένες μεταφορές ανάμεσα σε Ευρώπη και Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), Μογγολία και Κίνα.
Η κοινοπραξία, σε δελτίο Τύπου της, αναφέρει ότι θα προσφέρει μια νέα, γρήγορη και αξιόπιστη εναλλακτική μέθοδο μεταφοράς αγαθών, σε σύγκριση με τη μεταφορά διά θαλάσσης και αέρος. Ο χρόνος ταξιδιού, μέσω της νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης, από την Ελβετία στην Xian της Κίνας είναι 15 ημέρες, ενώ για την Hefei 18 ημέρες. Σε σύγκριση με τη
θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων από το Ρότερνταμ στη Σαγκάη, η νέα σιδηροδρομική υπηρεσία είναι δύο φορές πιο γρήγορη.
Τα εμπορεύματα θα μπορούν να κινούνται, φυσικά, και στο υπόλοιπο δίκτυο που διαθέτει η Schweizerzug AG στην Ευρώπη, μέσω της πόλης Neuss στη Γερμανία. Επιπλέον, μέσω των πόλεων Xian και Hefei, τα εμπορεύματα θα μεταφέρονται και μεταξύ των εξής μεγάλων βιομηχανικών κέντρων της Κίνας: Shanghai, Hangzhou, Suzhou, Wenzhou, Taizhou, Ningbo, Nantong, Changzhou, Nanjing, Jining, Linyi και Qingdao.
Οι πελάτες της κοινοπραξίας θα επωφελούνται της door-to-door υπηρεσίας της σε Κίνα και Ελβετία, ενώ με το αποτελεσματικό σύστημα εκτελωνισμού δεν θα υπάρχουν επιπλέον χρόνοι αναμονής στους συνοριακούς σταθμούς.

Φωτό: Schweizerzug AG

naftikachronika.gr