Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Εικόνες μέσα στη μεγάλη υπόγεια στοά διακίνησης ναρκωτικών που ανακαλύφθηκε στα σύνορα Μεξικού – Καλιφόρνιας.

Διαθέτει ασανσέρ, σιδηροτροχιά, εξαερισμό και σύστημα απορροής υδάτων - Δείτε τις φωτογραφίες
Τη μεγαλύτερη παράνομη υπόγεια στοά για τη διακίνηση ναρκωτικών που έχουν βρει ποτέ στα σύνορα του Μεξικού με την Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν οι αρχές των ΗΠΑ.

Η στοά, μήκους 1,3 χιλιομέτρου, ξεκινά σε βιομηχανική περιοχή στη μεξικανική πόλη Τιχουάνα και καταλήγει στην αμερικανική πόλη Σαν Ντιέγκο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP).
Η στοά έχει ύψος 1,7 μέτρου, πλάτος 60 εκατοστών και βρίσκεται σε βάθος κατά μέσον όρο 21 μέτρων. Είναι εφοδιασμένη με ανελκυστήρα, σιδηροτροχιά, εξαερισμό και σύστημα απορροής υδάτων.
Το τούνελ εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2019, αλλά η ύπαρξή του αποκαλύφθηκε από την υπηρεσία μόλις χθες Τετάρτη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Ο ειδικός πράκτορας Τζον Κόλερι της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) ανέφερε ότι μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών δημιούργησαν και χρησιμοποιούσαν τη στοά, υποστηρίζοντας ότι έχουν «αναγκαστεί» να χρησιμοποιούν τέτοια μέσα.
Πάντως το πόσο καλά είχε φτιαχτεί η στοά αυτή «δείχνει την αποφασιστικότητα και τους χρηματικούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους τα καρτέλ» αναγνώρισε ο ίδιος.

Ο εντοπισμός της δεν οδήγησε σε συλλήψεις ή κατασχέσεις.

Οι υπόγειες στοές είναι απλά μία από τις πολλές μεθόδους της διακίνησης ναρκωτικών με προορισμό τις ΗΠΑ.




newsbeast.gr