Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Μια ξεχωριστή βόλτα με τον Οδοντωτό στα Καλάβρυτα.

Ταξιδεύουμε με τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων και ζούμε μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία από τα παλιά.

Εάν ψάχνεις για μια ξεχωριστή εκδρομή στη φύση, τότε ο οδοντωτός θα σε πείσει πως είναι το κατάλληλο μέσο. Ο οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων θα σε πάει μια βόλτα πίσω στο χρόνο στα χωριά της Αχαΐας και θα σου δώσει μεγάλες συγκινήσεις.
Μια ξεχωριστή βόλτα μίας περίπου ώρας μέσα στη φύση σε διαδρομές με μεγάλη κλίση και ξεχωριστό ενδιαφέρον σε περιμένουν.

Η διαδρομή μας ξεκινά από το χωριό Διακοπτό. Από εκεί ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά μέσα από το χωριό Ζαχλωρού με τελικό προορισμό τα Καλάβρυτα. Η διαδρομή, που θα διανύσεις, είναι περίπου 22 χιλιόμετρα και πραγματοποιείται σε μία ώρα, καθώς κινείται με ταχύτητα από 6 έως 40 χλμ/ ώρα.

Πώς προέκυψε το όνομα Οδοντωτός

Το όνομα του εν λόγω τρένου προέκυψε από τα «δόντια» που διαθέτουν οι συγκεκριμένες αμαξοστοιχίες για να μπορούν να σκαρφαλώνουν σε διαδρομές με μεγάλη κλίση. Το τρένο είναι ειδικά κατασκευασμένο έτσι ώστε να προσαρμόζεται στη γραμμή, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της διαδρομής.

Ποια μέρη θα ανακαλύψεις με τον οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων

Μέσα σε 22 χιλιομέτρων μέσα στη φύση θα καταφέρεις να απολαύσεις τη θέα από υψόμετρο 750 μέτρων. Η βόλτα διαρκεί περίπου μία ώρα και θα μπορέσεις να εξερευνήσεις το Διακοπτό, που αποτελεί και την αφετηρία μας. Στη συνέχεια, θα δεις το Μέγα Σπήλαιο, ένα ιδιαίτερα σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής. Κατά τη βόλτα σου θα περάσεις δίπλα από το δημοφιλές φαράγγι του Βουραϊκού, όπου σχηματίζονται μικροί και μεγάλοι καταρράκτες. Στη συνέχεια θα περάσεις από τα Δικαστήρια, μια μικρή, ημικύκλια σπηλιά, η οποία θυμίζει δικαστική αίθουσα. Η βόλτα καταλήγει στα Καλάβρυτα, όπου θα μπορέσεις να απολαύσεις αξιοθέατα, καλό φαγητό και φυσικά διαμονή σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.


Εάν βρεθείς στα ορεινά χωριά της Αχαΐας, πες το ναι σε μια βόλτα με τον οδοντωτό και δε θα το μετανιώσεις.

Αργυρώ Ντόκα
itravelling.gr