Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Η Βρετανία κρατικοποιεί σιδηροδρομική εταιρία - Τι συνέβη.

Εδώ και χρόνια υπάρχουν καταγγελίες για ανεπαρκή εξυπηρέτηση των επιβατών στη βόρεια Αγγλία, που είναι ο τομέας ευθύνης της Northern Rail.

Υπό κρατικό έλεγχο επανέρχεται στη Βρετανία η σιδηροδρομική εταιρεία Northern Rail, μετά από πολυετείς καταγγελίες για ανεπαρκή εξυπηρέτηση των επιβατών στη βόρεια Αγγλία, που είναι ο τομέας ευθύνης της.
Την κρατικοποίηση της Northern από την 1η Μαρτίου γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων Βρετανός Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, σημειώνοντας ότι η εταιρεία «απέτυχε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επιβατών».
Η λειτουργία της Northern για εξυπηρέτηση της βόρειας Αγγλίας είχε ανατεθεί στη γερμανική Arriva. Η σύμβαση επρόκειτο να λήξει το 2025, αλλά η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος των δρομολογίων το Μάιο του 2018 ενέτεινε τα προβλήματα, με εκατοντάδες δρομολόγια να ματαιώνονται κάθε μέρα.
Στους 12 μήνες έως τις αρχές Δεκεμβρίου μόλις το 56% των συρμών της Northern έφτασαν στον προορισμό τους εντός ενός λεπτού από το προγραμματισμένο, έναντι αντίστοιχου εθνικού μέσου όρου 65%.

Θανάσης Γκαβός
Πηγή:skai.gr