Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Συναγερμός για «δυστύχημα» με τρένο.

Αγωνιώδεις έρευνες, που όμως αποδείχτηκαν άνευ αντικειμένου, χθες βράδυ σε συρμό του Προαστιακού μέσα στη Λάρισα, καθώς υπήρξε εσφαλμένη πληροφόρηση ότι παρασύρθηκε παιδί
Συναγερμός σήμανε χθες στη Λάρισα, όταν ο μηχανοδηγός συρμού του Προαστιακού που κινούνταν μέσα στην πόλη, θεώρησε ότι παρέσυρε κάποιο άτομο και μάλιστα παιδί. Ακινητοποίησε το τρένο, ειδοποιήθηκαν οι αρχές, έγιναν έρευνες, αλλά -ευτυχώς- η αγωνία όλων δεν επιβεβαιώθηκε.
Όλα συνέβησαν γύρω στις 8.30 το βράδυ, στις σιδηροδρομικές γραμμές που διέρχονται την πόλη, 100 μ. περίπου από την ισόπεδη διάβαση της οδού Αγιάς. Εκείνη την ώρα ο συρμός 2597 του Προαστιακού κινούνταν με προορισμό τον τερματικό σταθμό της Λάρισας, ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη. Ο μηχανοδηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, άκουσε έναν θόρυβο, έναν χτύπο, σαν να παρέσυρε κάτι, στο κάτω μέρος του συρμού. Αμέσως φρενάρισε ακινητοποιώντας το τρένο, το οποίο κινούνταν άλλωστε με μικρή ταχύτητα. Ειδοποίησε το σταθμαρχείο, το οποίο με τη σειρά του κινητοποίησε τις αρχές (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), ενώ απέστειλε και τεχνικούς του ΟΣΕ για να ελέγξουν. Η σιδηροδρομική συγκοινωνία διακόπηκε, ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκε και πολύς κόσμος καθώς κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι είχε παρασυρθεί κάποιο παιδί. Επί μία αγωνιώδη ώρα γίνονταν έρευνες, τόσο κατά μήκος των γραμμών, όσο και κάτω από τον συρμό, αλλά ουδέν ανευρέθη, ούτε εντοπίστηκαν σημεία που θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε κάποιας μορφής δυστύχημα ή τραυματισμό λόγω παράσυρσης ατόμου.

Γύρω στις 9.30 η σιδηροδρομική γραμμή ξαναδόθηκε στην κυκλοφορία, αν και στην περιοχή συνεχίστηκαν οι έρευνες.

Τέλος καλό όλα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς. Αυτή τη φορά ναι. Ας σκεφτούμε όμως ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες αφότου υπουργός Υποδομών και πρόεδρος του ΟΣΕ, εδώ από τη Λάρισα, απέκλειαν την προοπτική υπογειοποίησης των γραμμών που φορείς της πόλης έθεταν ακριβώς για λόγους ασφαλείας.

eleftheria.gr