Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού: αξιοποίηση της έκτασης του ΟΣΕ.


Ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Ο κ. Τσίρμπας υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τον Δήμο η πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία πρωθυπουργού και ότι αυτό σηματοδοτεί την αλλαγή κλίματος, που χρειαζόταν ο Δήμος. «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας. Η σημερινή σας παρουσία μας γεμίζει, χαρά, αισιοδοξία και θετικές προσδοκίες για το μέλλον».
Ο Δήμαρχος εξήγησε εν συντομία στον Πρωθυπουργό τα προβλήματα του Δήμου, που αφορούν στις υποδομές, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του Δήμου προς όφελος των δημοτών.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα ασχοληθεί για σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο όπως με το ζήτημα των εγκαταλελειμμένων γραμμών του ΟΣΕ, αλλά και του στρατοπέδου 301 και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους, μιλώντας άμεσα στους αρμόδιους υπουργούς.

Μητσοτάκης: Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού νιώθω σαν να γυρίζω σπίτι μου

«Αισθάνομαι σαν να γυρίζω σπίτι μου. Να δούμε πως μπορούμε και εμείς ως κεντρική διοίκηση να βοηθήσουμε για να επιλύσουμε κάποιες από τις χρόνιες εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει αυτός ο Δήμος. Να ξέρετε ότι δικό μου ενδιαφέρον είναι απολύτως ανάλογο των προβλημάτων. Όσο πιο πολλά τα προβλήματα τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε ότι οι λύσεις των προβλημάτων απαιτούν γενναίες τομές και σκληρή δουλειά από όλους, άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, ενώ δεσμεύθηκε για μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα αναλάβει προσωπικά.

Εγκαταλελειμμένες γραμμές του ΟΣΕ

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο και με την παρουσίαση ενός συγκροτημένου σχεδίου αστικής ανάπλασης, οι γραμμές του ΟΣΕ μπορεί να επιστραφούν στον Δήμο για την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς : «Θα επικοινωνήσω με τον υπουργό Υποδομών προκειμένου να συζητήσουμε για την αξιοποίηση έκτασης του ΟΣΕ, αφού αφορά γραμμές που κάθονται κι δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθούν και να τις αποδώσουμε πίσω στην τοπική κοινωνία.

Οικονομικά βιώσιμη η αξιοποίηση του στρατοπέδου

Αναφορικά με το στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα το δει άμεσα για το αν το πρότζεκτ αξιοποίησης του στρατοπέδου για την ανάπτυξη της περιοχής είναι οικονομικά βιώσιμο.


protipress.gr