Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Η Αττικό Μετρό μπλοκάρει την αμφιδρόμηση Δωδεκανήσου-Δραγούμη.

Δεν έχει υποβληθεί ακόμη το αίτημα στο ΚΑΣ για τα αρχαία της Βενιζέλου αναφέρει ο Νίκος Ταχιάος

«Η Αττικό Μετρό δεν έχει υποβάλλει ακόμη επίσημο αίτημα στο ΚΑΣ για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, γιατί θέλουμε η πρόταση να είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη», αποκάλυψε μιλώντας στον Focus FM 103,6 ο πρόεδρος της ΑΕ, Νίκος Ταχιάος.

Μιλώντας στην εκπομπή "Διπλός Ελληνικός" με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, ο κ.Ταχιάος δεσμεύτηκε, ότι το αίτημα θα έχει υποβληθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. "Αφού γίνει αυτό, τότε μόνο μπορούν να υποβληθούν τυχόν προσφυγές και ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους. Μετά δηλαδή την εκτελεστική πράξη", εξήγησε. Απαντώντας στις δηλώσεις Σπίρτζη, επίσης στον Focus FM, ότι "το Μετρό δεν θα είναι έτοιμο όχι το 2023, αλλά ούτε το 2033" και " μετά τις εκλογές δεν υπάρχει ούτε σκαλιστήρι στα εργοτάξια του Μετρό", είπε, ότι " ο κ. Σπίρτζης μπορεί να βλέπει τα πράγματα όπως θέλει. Προφανώς επιλέγει αυτή την τακτική γιατί δεν θέλει να μιλήσει για το παρελθόν. Η υπολειτουργία των εργοταξίων ξεκίνησε μετά το Πάσχα και όχι μετά τις εκλογές".

Για την επέκταση της Καλαμαριάς, είπε, ότι θέλει "7-8 μήνες, μετά την ολοκλήρωση του βασικού κορμού το 2023.

Για τις αμφιδρομήσεις της Ιώνος Δραγούμη και της Δωδεκανήσου, που εξήγγειλε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εκτίμησε, ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν και δε θα δοθεί σχετική γνωμοδότηση από την Αττικό Μετρό. "Η Δραγούμη δεν υπάρχει λόγος να αμφιδρομηθεί, γιατί στις 15 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η Βενιζέλου. Αν ξανακλείσει, το βλέπουμε", είπε ο κ.Ταχιάος, ενώ για τη Δωδεκανήσου, είπε, ότι "είναι δύσκολο να αμφιδρομηθεί, γιατί εκεί υπάρχει φρέαρ από όπου περνούν τα οχήματα για το εργοτάξιο της Μοναστηρίου".

typosthes.gr