Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Αιγιάλεια: Τουρίστες «γαντζώνονται» στο φαράγγι της ελπίδας.

Στα όσα η φύση «χάρισε» στην περιοχή, αλλά και η ιστορία του τόπου κουβαλά για πάνω από έναν αιώνα, δίνουν έμφαση δήμος και τοπικοί φορείς, προσδοκώντας πολλαπλά οφέλη από την επισκεψιμότητα τουριστών, αλλά και οικονομικές απολαβές, πολυεπίπεδα, στον επιχειρηματικό ιστό της περιοχής.
ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ

Πολύ ψηλά στο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής είναι η προώθηση και προβολή του Οδοντωτού, γι' αυτό και προ ημερών, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια η ΔΗΚΕΠΑ με 33.000 ευρώ για τον θεσμό «Οδοντωτός, το τρένο της τέχνης».
Καθημερινά πολλά είναι τα γκρουπ τουριστών, απ' όλο τον κόσμο, που χρησιμοποιούν το τρενάκι Διακοπτού - Καλαβρύτων, με τη φετινή κίνηση να καταγράφει αισθητή αύξηση, κάτι που εκτιμάται ότι θα παραμείνει ψηλά, όσο η καλοκαιρία βοηθά επισκέψεις στην περιοχή. Οι επισκέπτες προέρχονταν κυρίως από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Βαλτική, Κίνα και Ιαπωνία.
Αιγιάλεια: Τουρίστες «γαντζώνονται» στο φαράγγι της ελπίδας
Το καλοκαίρι που πέρασε χρειάστηκαν μάλιστα, καθημερινά, ακόμα και διπλά τρένα για να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση που υπήρχε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννη Καραπαναγιώτη, που δίνει έμφαση και στο νέο Μουσείο στο οποίο γίνεται ξενάγηση σε παλιές μηχανές κ.ά.

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ο δήμος ετοιμάζεται να ζητήσει από τον ΟΣΕ την αύξηση των δρομολογίων, από 3 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και 5 το σαββατοκύριακο, σε 4 , για να καλυφθεί και η μεσημεριανή ζήτηση. Επίσης, θα αιτείται την έγκαιρη συντήρηση της γραμμής ώστε να αποφευχθούν βλάβες και διακοπές από κατολισθήσεις στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Η ΠΡΟΒΟΛΗ

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος συμμετοχής του δήμου στο ευρωπαϊκό έργο «Inherit» της «Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ» , που προσβλέπει στην προστασία και προώθηση του Φαραγγιού Χελμού - Βουραϊκού, ως φυσική κληρονομιά, μέσω της προβολής του, της προστασίας του και της αξιοποίηση του περιβάλλοντος.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα φροντίσει για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του, με έμφαση στον περίπατο, την εστίαση, την αναψυχή και κυρίως ελπίδα δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για ιδιοκτήτες κατοικιών ή και παραγωγών επώνυμων αγροτικών προϊόντων της αγοράς.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

pelop.gr