Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Μ. Ζορπίδης: 1000 επιχειρήσεις έχουν πληγεί λόγω μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες που έχουν πληγεί λόγω των εργασιών μέτρο έθεσε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.
«Ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό τι μέλλει γενέσθαι με τους επαγγελματίες στην Βενιζέλου», τόνισε σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Ζορπίδης.
Ο ίδιος ανέφερε ότι περίπου 1000 επιχειρήσεις έχουν πληγεί λόγω των εργασιών του μέτρο, εκ των οποίων 40-50% από αυτές έχουν βάλει λουκέτο.
Ο πρόεδρος του ΕΕΘ επισήμανε ότι θα ξαναθέσει το ζήτημα με τους επαγγελματίες στον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
«Θέλουμε μια κυβέρνηση να είναι κοντά στην επιχειρηματικότητα. Να είναι φιλική με εμάς», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης.
Αναφορικά με το μετρό Βενιζέλου ανέφερε ότι «ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι έτοιμος το 2025. Η Βενιζέλου δεν προωθήθηκε καθόλου. Η καρδιά μου ραγίζει όταν βλέπω τις λαμαρίνες στην Εγνατία».
Επίσης επανέλαβε την θέση του ότι είναι υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου. «Δεν θέλουμε το έργο, που θα ξεκινήσει από την Αγίας Σοφίας και θα καταλήξει στον Βαρδάρη», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε το αίτημά του οι επαγγελματίες να έχουν διάφορες ελαφρύνσεις, όπως για παράδειγμα στη φορολογία.


ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
thestival.gr