Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΗΠΑ: Πεζοναύτες καταλαμβάνουν κινούμενο τρένο πέφτοντας από ελικόπτερο.

Οι Ειδικές Δυνάμεις Πεζοναυτών των ΗΠΑ πραγματοποίησαν άσκηση στην οποία μία ομάδα στρατιωτών έπρεπε να πέσει από ελικόπτερο σε ένα κινούμενο τρένο και να το καταλάβει. 

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ειδικές Δυνάμεις Πεζοναυτών του Στρατού των ΗΠΑ διεξάγουν συνεχώς μερικά από τα πιο δύσκολα και ευφάνταστα σενάρια πολεμικών αποστολών. Οι ειδικές δυνάμεις έχουν πολλά σενάρια αποστολών στα οποία πρέπει να εκπαιδεύονται και να προετοιμάζονται συνεχώς για τη διατήρηση της επάρκειας του σώματος.

Όπως είναι προφανές, πολλές από τις αποστολές έχουν υψηλό δείκτη επικινδυνότητας και τοποθετούν τους πεζοναύτες σε απίστευτα πολεμικά σενάρια, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είναι πάντα έτοιμοι για ο,τι και αν προκύψει. Εν προκειμένω, ένα πολεμικό ελικόπτερο πετάει εκατοστά πάνω από κινούμενο τρένο και ρίχνει στην οροφή του την ομάδα των πεζοναυτών με σκοπό να καταλάβουν το βαγόνι. Η άσκηση είναι τρομερά επικίνδυνη και χρειάζεται να ακολουθηθεί κατά γράμμα το σχέδιο για να είναι επιτυχημένη.

Η επίθεση ενός κινούμενου στόχου γίνεται ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες πρωτοκόλλου, αλλά όπως είναι φανερό, ένα αυτοκίνητο διαφέρει από ένα τρένο.

Ειδικοί λένε πως η συγκεκριμένη άσκηση είναι οιωνός για μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα μια τέτοια κατάληψη κινούμενου στόχου θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στο Στενό του Ορμούζ, όταν μια αντιπαράθεση μεταξύ συμμαχικών και ιρανικών πλοίων θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην παρακάτω φωτογραφία μέλη της 1ης ομάδας ειδικών δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ πραγματοποιούν επίθεση από ελικόπτερο σε ένα κινούμενο τρένο. Σε αυτή την περίπτωση, το πολεμικό ελικόπτερο MH-60M που ανήκει στο αμερικανικό Σμήνος Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων, χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα παράδοσης ομάδας επίθεσης.


Πηγή: The Drive, onalert.gr