Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ο πιο πολυτελής και vintage τρόπος να ταξιδέψεις στην Ευρώπη -Επιβίβαση στο τρένο Orient Express

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ VENICE SIMPLON-ORIENT-EXPRESS
Το σφύριγμα του τρένου ηχεί στα αυτιά των επιβατών, οι περισσότεροι δείχνουν ενθουσιασμένοι γι’ αυτό που θα ακολουθήσει. Κάθονται αναπαυτικά στη θέση τους και το τρένο ξεκινά. Καλώς ήρθατε στο ταξίδι του Venice Simplon-Orient-Express.
Με αισθητική περασμένων δεκαετιών, ο ταξιδιώτης αισθάνεται πως δίπλα του κάθεται ο Ηρακλής Πουαρό έτοιμος να λύσει την επόμενη υπόθεση δολοφονίας. Οι κομψές καμπίνες art deco από τη δεκαετία του 1920 του Orient Express ανακαινίστηκαν και εμπνέουν διαχρονική γοητεία. Καμπίνες με μονά και διπλά κρεβάτια περιμένουν να αγκαλιάσουν τους επισκέπτες με άνεση και κομψότητα, όπως αρμόζει σε ένα τρένο προδιαγραφών. 
Venice Simplon-Orient-Express

Venice Simplon-Orient-Express

Σε κάθε στάση όποιου ταξιδιού επιλέξετε, ο executive chef Christian Bodiguel δημιουργεί πιάτα βασισμένα σε τοπικά προϊόντα. Θα γευτείτε θαλασσινά από την παράκτια Γαλλία και τρούφα από την ύπαιθρο. Το γεύμα είναι πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς εκτός από εκλεκτές γεύσεις, ο ταξιδιώτης μαγεύεται από τις φίνες πορσελάνες, τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα ασημένια μαχαιροπίρουνα. Το τρένο διαθέτει τρία διαφορετικά εστιατόρια, όλα διαφορετικά διακοσμημένα: Το 3674 με το μπλε και το χρυσό, το Côte D’Azur που γυρνά τον χρόνο στο 1929, όταν και δημιουργήθηκε και το Etoile du Nord με τα λευκά τραπεζομάντιλα και τις βελούδινες πολυθρόνες. Το Champagne Bar προσφέρει την καλύτερη σαμπάνια με το σερβίρισμα να φέρνει στο μυαλό εικόνες του ‘20. 
Σαλόνι τρένου
Ταξιδιώτες απ' όλο τον πλανήτη επιλέγουν να ταξιδέψουν με το Venice Simplon-Orient-Express

Το ταξίδι του πολυτελούς τρένου

Το ταξίδι με το τρένο Venice Simplon-Orient-Express αποτελεί εμπειρία ζωής. Το τρένο ταξιδεύει μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων, με τη διαδρομή Λονδίνο-Βενετία μέσω της ρομαντικής γαλλικής υπαίθρου και των ελβετικών κοιλάδων, να είναι η η πρώτη και η πιο δημοφιλής. Αλλες διαδρομές γίνονται από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη, από το Παρίσι στο Βερολίνο, από το Παρίσι στη Βερόνα ή από το Λονδίνο στη Βερόνα.
Καθιστικό τρένου
Καθιστικό για χαλαρές στιγμές

Η ιστορία του πολυτελούς τρένου

Η ιδέα αναβίωσης του Orient Express ανήκει στον Αμερικανό Τζέιμς Σέργουντ, ο οποίος θέλησε να γεμίσει κόσμο το ξενοδοχείο Cipriani στη Βενετία. Μπορεί να αγόρασε το ξενοδοχείο από τις κόρες της αυτοκρατορίας Guinness για 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, οι πολυτελείς σουίτες του και το διάσημο Harry’s Bar του έμεναν άδεια, μιας και οι εύποροι ταξιδιώτες έδειχναν την προτίμησή τους στη γαλλική Ριβιέρα.
Πολυτελές δωμάτιο τρένου
Ενα από τα πολυτελή δωμάτια, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα μια σουίτα ξενοδοχείου

Ετσι, λοιπόν, σκέφτηκε να ανακαινίσει το τρένο Orient Express και να χαρίσει μια μαγική εμπειρία στους επιβάτες που όμοιά τους δεν είχαν ξαναζήσει. Πέντε βαγόνια του θρυλικού τρένου βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση και από αυτά αγόρασε δύο αυτός και τρία ο βασιλιάς Χασάν II. Σε πέντε χρόνια ανακάλυψε και άλλα βαγόνια και μια ομάδα έμπειρων τεχνιτών ανέλαβε το δύσκολο έργο αναβίωσης μιας περασμένης δόξας. Μετά από χρόνια προσεκτικής αποκατάστασης, τα βαγόνια μπήκαν στις ράγες το 1982 και μεταφέρουν τον ταξιδιώτη σε μια απαράμιλλη πολυτέλεια ενός κλασσικού ταξιδιού.
Εστιατόριο τρένου
Το εστιατόριο Côte d'Azur


Πηγή: iefimerida.gr