Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Π. Νικολάου: Το πλάνο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Το πλάνο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΓΑΙΑΟΣΕ παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Περικλής Νικολάου στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, που συνδιοργάνωσαν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ τόνισε ότι κεντρική επιδίωξη της εταιρείας αποτελεί η βελτιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης των ακινήτων που διαχειρίζεται, συνεισφέροντας ταυτόχρονα, τόσο στις υποδομές και τον στρατηγικό σχεδιασμό μεταφορών και εφοδιαστικής αλυσίδας της χώρας, όσο και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Συνολικά, η ακίνητη περιουσία της ΓΑΙΑΟΣΕ αποτελείται από περίπου 100.000 στρέμματα οικοπέδων/αγροτεμαχίων, περίπου 4.800 κτίρια συνολικής έκτασης 540.000 τ.μ., εκ των οποίων 75 κτίρια (44% της συνολικής έκτασης) και 533 (75% της συνολικής έκτασης).

Η βέλτιστη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, συναρτάται από την υλοποίηση δράσεων που άπτονται της αναβάθμισης των κύριων σιδηροδρομικών σταθμών, αλλά και της ολικής προσέγγισης στην εμπορική εκμετάλλευση (διαφήμιση, συντήρηση, Ρublic Αnnouncements, ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων, ΙΤ, ανακύκλωση, security κ.ά.).

Επίσης, μέσω της τοποθέτησης σταθμών φόρτισης αυτοκινήτων (ηλεκτρικών/φυσικού αερίου) σε γεωτεμάχια της εταιρείας, της αξιοποίησης αγροτεμαχίων από την επένδυση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργεια και της αναστήλωσης διατηρητέων σιδηροδρομικών σταθμών.

Μάλιστα, ο κ. Νικολάου εκτίμησε ότι, τα επόμενα 5 χρόνια, από τις μισθώσεις και παραχωρήσεις ακινήτων, η ΓΑΙΑΟΣΕ δύναται να παρουσιάσει αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 15% σε ετήσια βάση.

metaforespress.gr