Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Η Φοντάνα ντι Τρέβι της Ουκρανίας.

Ένα μυστικό, καταπράσινο φυσικό τούνελ
Ένα υπέροχο φυσικό, καταπράσινο σκηνικό που θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα της Ουκρανίας.
Ο λόγος για το Τούνελ της Αγάπης, γνωστό και ως «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ουκρανίας, κοντά στην πόλη Κλέβεν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Πρόκειται για μία τριών χιλιομέτρων σήραγγα περιβαλλόμενη από φυλλώδη δέντρα από την οποία διέρχεται ιδιωτικό τρένο που μεταφέρει ξυλεία σε τοπικό εργοστάσιο.

Μάλιστα το συγκεκριμένο τούνελ αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα του όταν η φύση αφήνεται ελεύθερη και δεν «βιάζεται» από τον άνθρωπο μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικά θαύματα.


Οι Ουκρανοί όχι μόνο παρενέβησαν στο έργο της φύσης, αλλά την άφησαν να «πλέξει» με τις φυλλωσιές των δέντρων αυτό το εκπληκτικό τοπίο, το οποίο αποτελεί μοναδικό στο είδος του.

Το σημείο αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τα ερωτευμένα ζευγάρια που απολαμβάνουν την βόλτα τους στο υπέροχο αυτό φυσικό σκηνικό. Το παρατσούκλι «Φοντάνα ντι Τρέβι» οφείλεται στο ότι όποιος βρεθεί εδώ και ευχηθεί κάτι, με την προϋπόθεση ότι η αγάπη του είναι ειλικρινής, θα δει την ευχή του να πραγματοποιείται.



newsbeast.gr