Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας Γιάννης Μάνθος για το ανακαινισμένο πάρκο του ΟΣΕ.

Μιλώντας κατά την διάρκεια των εγκαινίων του ανακαινισμένου πάρκου του ΟΣΕ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας κ. Γιάννης Μάνθος τόνισε: «Ο σιδηροδρομικός κόσμος της Λάρισας αλλά και γενικά όλης της Ελλάδας αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος από τις προσπάθειες του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας για την αναμόρφωση, την αποκατάσταση και την απόδοση στον κόσμο της πόλης μας, στους ταξιδιώτες, αυτού του πανέμορφου πάρκου.

Ο Σιδηρόδρομος είναι αγάπη και κουλτούρα και γι’ αυτό έχει πάρα πολλούς φίλους και εκτός Σιδηροδρόμου. Για μας δε τους Λαρισαίους είναι και μεγάλη τύχη να διασχίζει και να εξυπηρετεί τον πολίτη μπροστά στην πόρτα του. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς διέλευσης και μη όχλησης των πολιτών.

Το σημερινό Δ.Σ. του συλλόγου βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να μιλήσουμε και να συναποφασίσουμε την αναμόρφωση ενός εγκαταλειμμένου πάρκου που δεν τιμούσε κανέναν. Η σπίθα ξεκίνησε από μια παλιά ατμάμαξα από το 1911 και συνεχίστηκε με όλα τα υπόλοιπα.

Ευχαριστούμε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοχάρη που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τις όποιες αγκυλώσεις υπήρξαν. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.

Επιδίωξή μας είναι αυτό το πάρκο να συνδέσει την ιστορικότητα του Σιδηροδρόμου με τη σημερινή πραγματικότητα.

Το Πολιτιστικό Κέντρο πλέον βάζει στόχο τα Τέμπη και συγκεκριμένα την αναμόρφωση της παλιάς γραμμής Τέμπη – Ραψάνη. Είναι άλλη μια περιοχή που περιμένει να πάρει τη θέση που της αρμόζει. Περιμένω τους αρμόδιους να ξεκινήσουμε.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Mikel που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να χαρούμε αυτό το δημιούργημα. Θα είμαστε εδώ γιατί αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί ανοίγει δρόμους και ορίζοντες».

eleftheria.gr