Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Συνταξιούχοι μήνυσαν τον Πετρόπουλο για τη μη έκδοση συντάξεων.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις εκκρεμείς συντάξεις των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. Η μήνυση στρέφεται κατά του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου, της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Στυλιανής Βρακά, του Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) κ. Λάμπρου Σέμπου και της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Διεύθυνση Νομοθεσίας και Συντονισμού Συντάξεων κ. Δέσποινα Ατταλιάλη.

Όπως υποστηρίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων μετά από 36 μήνες καθυστέρησης της έκδοσης των οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων ανακαλούν τη μια εγκύκλιο μετά την άλλη με σκοπό την μη έκδοση των συντάξεων.
Να υπενθυμίσουμε πως ο αριθμός των ασφαλισμένων που αναμένουν, την χορήγηση κύριας και επικουρικής σύνταξης αλλά και εφάπαξ παροχών προσεγγίζει τις 260.000. Ειδικότερα ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στον ΕΦΚΑ φτάνει τις 80.000. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται περίπου 25.000 αιτήσεις του τελευταίου τριμήνου, που δεν έχουν καταστεί ακόμη ληξιπρόθεσμες. Στο Δημόσιο βρίσκονται σε καθυστέρηση αιτήσεις συνταξιοδότησης 15.000 εκπαιδευτικών, 7.500 εργαζομένων σε Δήμους και νοσοκομεία, 8.000 στρατιωτικών και τουλάχιστον άλλες 15.000 από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Εξάλλου στο ΕΤΕΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιοι του Ταμείου στις 30 Απριλίου 2019 οι επικουρικές συντάξεις που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα ήταν 87.504 και τα εφάπαξ 20.614.

fimotro.gr