Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας της ΓΑΙΑΟΣΕ.

H ΓΑΙΑΟΣΕ ως αποκλειστικός διαχειριστής της σιδηροδρομικής περιουσίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, διοργανώνει Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα:

1. Σιδηροδρομικά κτίρια και περιβάλλον
2. Τραίνο και κίνηση

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια συμβολή της ΓΑΙΟΣΕ στον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή του Σιδηροδρόμου στο ευρύ κοινό. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Έναρξη διαγωνισμού 15 Απριλίου 2019

Τελευταία ημερομηνία παραλαβής φωτογραφιών 15 Ιουνίου 2019

Κριτική Επιτροπή 29-30 Ιουνίου 2019
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 15 Ιουλίου 2019
Έκθεση και τελετή απονομής βραβείων Σεπτέμβριος 2019

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΕΦΕ και ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΕΦΕ και ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΕΦΕ και ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΙΜΙΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΙΜΙΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ 
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΙΜΙΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ – ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 30 φωτογραφίες ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΕΦΕ και ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΕΦΕ και ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΕΦΕ και ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΙΜΙΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΙΜΙΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ - ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ 
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΙΜΙΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ – ΕΠΑΘΛΟ ΓΑΙΑΟΣΕ
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 30 φωτογραφίες ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΦΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
α. Σπύρος Ιατρόπουλος, EFIAP/p, ESFIAP, M.HPS. Πρόεδρος ΕΦΕ, Ελλάδα
β. Ιωάννης Λυκούρης MFIAP, Hon.FIAP, Αντιπρόεδρος ΕΦΕ, Γενικός Γραμματέας FIAP.
γ. Κυριάκος Κόκκος, ESHPS, Γενικός Εφορος ΕΦΕ, Δάσκαλος Φωτογραφίας, Υπεύθυνος σεμιναρίων ΕΦΕ 

Αναπληρωματικό μέλος: Ιωάννης Τσιλίδης AFIAP, Μέλος ΔΣ ΕΦΕ

OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Στον διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε κάτοικος της Ελλάδας και εργαζόμενοι των εταιρειών που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό έργο (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΣΤΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
2. Καλούνται οι φωτογράφοι να καταγράψουν με οποιοδήποτε φωτογραφικό μέσω, (φωτογραφική μηχανή DSLR, mirrorless, compact ή με τάμπλετ ή με κινητό) τις θεματικές ενότητες όχι μεμονωμένα και αφηρημένα άλλα ενιαία και δημιουργικά σε ασπρόμαυρες ή έγχρωμες ψηφιακές φωτογραφίες για να κριθούν από 3μελη κριτική επιτροπή με ποιοτικά και καλλιτεχνικά κριτήρια.

3. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, καθώς και το Δελτίο Συμμετοχής.
4. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι δύο (2) έργα ανα κατηγορία συνοδευόμενα με δελτίο συμμετοχής, το οποίο μπορούν να το ‘’κατεβάζουν’’ από το site της ΕΦΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. 
5. Διαστάσεις: η μεγάλη πλευρά στα 2500 pixels. στα 300 ppi σε μορφή jpg (ρύθμιση ποιότητας μεσαία #8). Να μην υπερβαίνει το 2 MB μέγεθος αρχείου χωρίς υδατογράφημα ή ονομα του φωτογράφου.
Μορφή περιγραφής αρχείου (με λατινικούς χαρακτήρες):
(επίθετο)_01(αύξων αριθμός) (τίτλος έργου) π.χ.:
papadopoulos_01_traino kai kinisi, κλπ. 
6. Προσοχή: Σε κάθε φωτογραφία πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε συγκεκριμένος τίτλος. Τίτλος σε φωτογραφία του τύπου «άτιτλο» δεν γίνεται δεκτό.
7. Τα έργα θα πρέπει να καταγράφουν αποκλειστικά τις θεματικές ενότητες σε Ελλαδικό χώρο.
8. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα εκτεθούν σε εκθεσιακό χώρο που θα ανακοινώσει η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.
9. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (διαστάσεις έργων, αναγραφή στοιχείων, υποβολή, κ.λ.π.) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
10. Η ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή της εταιρείας και την προώθηση των σκοπών της, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD, κλπ.) σε έντυπη μορφή ή μέσω διαδικτύου. Οι δε συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους με την υπογραφή τους στο Δελτίο συμμετοχής, όπως πιο πάνω, στην ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. η οποία υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.
11. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου 2019 και η απονομή των βραβείων και η έκθεση θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2019. Η ενημέρωση των συμμετασχόντων θα γίνεται από τις ανακοινώσεις του site των ΓαιαΟσε Α.Ε. http://www.gaiaose.com και της ΕΦΕ www.efe.com.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Με αποστολή στο e-mail: contest@efe.com.gr με την ένδειξη «1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΑΙΑΟΣΕ 2019».

Πληροφορίες: Κυριάκος Κόκκος, Γενικός Έφορος ΕΦΕ kyriakos.kokkos@efe.com.gr