Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Τέλος Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα.

Στόχος να εκτελούνται κάθε μία ώρα σε όλες τις βάρδιες

Από τον Ιούνιο και μετά θα ξεκινήσουν και επίσημα τα κανονικά δρομολόγια του Προαστιακού στην γραμμή της επέκτασής του από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα. 

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΟΣΕ στην Πάτρα που έχουν μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το ξεκίνημα των δρομολογίων, αφού όπως φάνηκε και στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας όλα πήγαν καλά. 

Ωστόσο, τα επίσημα δρομολόγια δεν θα ξεκινήσουν αν δεν ολοκληρωθούν πρώτα οι διαβάσεις και γενικότερα αν δεν διευθετηθεί η κάθε λεπτομέρεια που έχει να κάνει με το έργο.

Εκείνο που προέχει, άλλωστε, είναι η ασφαλής μεταφορά των επιβατών, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά και όλα να γίνουν στην εντέλεια. Στις σκέψεις των ιθυνόντων είναι η σταδιακή λειτουργία μέχρι το τέλους του Ιουνίου της γραμμής του Προαστιακού, σε συγκεκριμένες ώρες και με μικρό αριθμό επιβατών, έτσι ώστε από τον Ιούλιο και μετά να ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια όλες τις ώρες της ημέρας.

Αυτό τόνισε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας που έδωσε το παρών στην "πρεμιέρα" του Προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα. Όπως εξήγησε ο κ. Βούρδας αρχικά θα εκτελούνται δρομολόγια στην πρωινή ζώνη, ενώ στη συνέχεια, προς το τέλος του Ιουνίου και μετά, τα δρομολόγια θα εκτελούνται τουλάχιστον κάθε μία ώρα, σε όλες τις βάρδιες.


Αυτή είναι η επιδίωξη των κυβερνώντων και του υπουργείου, αρκεί βέβαια να υπάρξει και η ανάλογη ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό του ΟΣΕ. 

Πάντως, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πότε θα γίνει το επόμενο δοκιμαστικό δρομολόγιο. Στις σκέψεις των αρμοδίων είναι να βάλουν κάποια στιγμή ένα λεωφορείο που να συνδέει τον Προαστιακό με την ΒΙΠΕ για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

Τέλος, σε ότι αφορά τις στάσεις του Προαστιακού, σύμφωνα με κύκλους του ΟΣΕ, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη στάση των Καμινίων που είναι κανονικά μέσα στο πρόγραμμα των στάσεων του δρομολογίου, οπότε δεν είχε κανένα νόημα η κινητοποίηση των κατοίκων του χωριού. 

Οι φωτογραφίες είναι του Ντίνου Βγενόπουλου.

Ανδρέας Κολλιόπουλος
patrasevents.gr