Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Πάτρα: Τα έργα σκάλωσαν στον Αγιο Βασίλειο.


Σε δυσχερή κατάσταση βρίσκονται κάτοικοι και επαγγελματίες στο κέντρο του Αγίου Βασιλείου καθώς παρατείνεται, μέσα στο καλοκαίρι και απροειδοποίητα, ο αποκλεισμός της περιοχής τους από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα Ψαθόπυργος - Ρίο - Πάτρα.
Η πρόοδος του έργου, μετά από τα Αραχωβίτικα προς το Ακταίο, προ ενός έτους, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα. Η κατασκευαστική φάση έχει παγώσει, ενώ οι πολίτες δεν έχουν κάποια ενημέρωση σχετικά με την αλλαγή του σχεδιασμού και την πιθανή παράταση στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου τμήματος του νέου σιδηροδρόμου.
«Γνωρίζαμε ότι το έργο είχε καταληκτική ημερομηνία στα τέλη του περασμένου Απριλίου. Αρχικά δόθηκε μια παράταση μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός, αλλά πρόσφατα μάθαμε ότι πάμε για τις 26 Ιουνίου. Το γεγονός ότι μπαίνουμε στο καλοκαίρι και δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα αλλάζει τα δεδομένα για τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες που θεωρούν ότι απροειδοποίητα πάμε για έναν καλοκαιρινό αποκλεισμό» αναφέρει ο Δημήτρης Φιλιππάτος.
Κάτοικοι και επαγγελματίες των οποίων η ζωή έχει αλλάξει εδώ και μήνες, μετά το κλείσιμο της κεντρικής οδού Αγ. Βασιλείου, συλλέγουν υπογραφές και απαιτούν να σταματήσει η αοριστία σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα.
«Δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες στο κέντρο του οικισμού με τους 2.500 κατοίκους αλλά και κάτοικοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι στην περιοχή της παραλιακής ζώνης που βρίσκονται σε απόγνωση. Το πρόβλημα είναι σύνθετο, αφορά τη ζωή μας μέσα στο αποκλεισμένο εργοτάξιο, τις μετακινήσεις μας και τους επισκέπτες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν με τα ΙΧ, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι αναγκασμένα να αφήνουν τον κόσμο πάνω στην εθνική, σε μεγάλη απόσταση από την παραλιακή και τις κατοικίες τους» επισημαίνει ο Βασίλης Τσελής.
Η παράκαμψη της κυκλοφορίας από την κεντρική οδό Αγ. Βασιλείου γίνεται μέσω των οδών 28ης Οκτωβρίου, προς Αθήνα και Παπανδρέου (πρ. οδός «Παπανικολάου») προς Πάτρα.
«Ολόκληρη περιοχή προς τα δυτικά είναι αποκλεισμένη και δεν υπάρχει σωστή σήμανση αλλά και προσαρμογή των δρομολογίων για τις μαζικές μετακινήσεις, επισημαίνει ο κ.Τσελής.
Οι κάτοικοι ζητούν, για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους, να υπάρξει μέριμνα από ΟΣΕ και τοπικές αρχές για μερική απεμπλοκή από το έργο και τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας μέσα στον χώρο του εργοταξίου. Μέχρις ότου ξεπαγώσουν οι εργασίες και βρεθεί το τελικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου…

Π. Σακελλαρόπουλος
pelop.gr