Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα.


Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, με τερματισμό την Κάτω Αχαΐα.

Κατά το δοκιμαστικό δρομολόγιο ελέγχθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και η λειτουργία των αφύλακτων διαβάσεων, στις οποίες έχουν εγκατασταθεί ήδη οι μπάρες, ενώ κατεγράφησαν και οι τελικοί χρόνοι μετάβασης του τρένου από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα, καθώς το έργο της προμήθειας και της εγκατάστασης μπαρών θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου, συνεπώς μέχρι τότε σε αρκετές διαβάσεις θα υπάρχουν φύλακες, καθιστώντας την ταχύτητα του Προαστιακού πιο αργή.

Τα επίσημα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 16 Μαΐου.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ

Οι στάσεις του Προαστιακού είναι έτοιμες, έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδεχθούν τους επιβάτες, υπάρχουν παγκάκια, ακόμα και θέσεις για να αφήνει κανείς το ποδήλατό του.

Οι στάσεις που θα λειτουργήσουν είναι οι εξής: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος, Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση-Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσός, Κάτω Αχαγιά.

Όπως επισημαίνουν τοπικοί φορείς, η επέκταση του Προαστιακού θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών, αλλά και παραθεριστών της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει κόστος 5,36 εκατ. ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον ΟΣΕ. Η αναβάθμιση και επέκταση του προαστιακού ως την Κάτω Αχαΐα είναι το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ κατά τη νέα προγραμματική περίοδο και χρηματοδοτείται μέσα από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας.

gnomip.gr