Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ανάδοχος για την κατεδάφιση της ετοιμόρροπης αποθήκης του ΟΣΕ.

Στην κατεδάφιση της επικινδύνως ετοιμόρροπης αποθήκης του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέρος της πρόσοψης της οποίας κατέρρευσε στα τέλη Φεβρουαρίου θα προχωρήσει η ανάδοχος εταιρεία, μετά από σχετική απόφαση του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ήταν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου, όταν η πρόσοψη της γωνιακής αποθήκης του ΟΣΕ κατέρρευσε, ευτυχώς δίχως να υπάρξουν τραυματισμοί περαστικών ή υλικές ζημιές σε παρακείμενα οχήματα. Το πέρασμα του χρόνου, αφού τα συγκεκριμένα κτίσματα δημιουργήθηκαν περίπου το 1930, αλλά και οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης να πάψει πια να υφίσταται. Να σημειωθεί πως ο δήμος είχε εντάξει αυτή και τις υπόλοιπες αποθήκες σε πρόγραμμα ανάπλασης και μετατροπής τους σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Από την πρώτη στιγμή, λήφθηκαν μέτρα προστασίας των διερχόμενων, ενώ το κτίσμα, μετά από τους σχετικούς ελέγχους από τους πλέον αρμόδιους, κρίθηκε ως επικινδύνως ετοιμόρροπο. Έτσι, ο Δήμος κίνησε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης της εργασίας της κατεδάφισης της αποθήκης, συγκεντρώνοντας τις προσφορές 3 εταιρειών.

alexpoli.gr