Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Κίνα: Μεγάλη οδική-σιδηροδρομική γέφυρα σχεδιάζεται να συνδέσει το νησί Hainan με επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ενα άλλο μέγα έργο είναι στο στάδιο της κατασκευής, καθώς το Πεκίνο στοχεύει να τροφοδοτήσει με τραίνα σφαίρες
το τροπικό θέρετρο του νησιού Hainan και να το εντάξει στο εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Χωρας.
Η China Railway Co έχει συγκρατήσει μια μελέτη σκοπιμότητας για τη γέφυρα και το Πεκίνο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως. Οι κινέζοι μηχανικοί προσπαθούν να αναπαράγουν την εμπειρία και την εμπειρία που απέκτησαν από την οικοδόμηση άλλων έργων μεγάλης κλίμακας κατά τη δεκαετία του έτους, από τη γέφυρα 36 χλμ. που διασχίζει το Νινγκμπο προς τη Σαγκάη στην ανατολική Κίνα έως το Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάο των 55 χλμ. 


Ωστόσο, οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές είναι τα μεγάλα κύματα που μπορούν να εκτοπίσουν τις προβλήτες των γεφυρών, κάτι που θα σημαίνει επιπλέον εργασίες.
Το στενό Qiongzhou που χωρίζει τον Χαϊνάν από το Γκουανγκντόνγκ. Φωτογραφία: Google Maps

Η υπηρεσία αμαξοστοιχίας μέσω του στενού Qionghai. Φωτογραφίες: Xinhua

Οι τουρίστες που συρρέουν στο θαλάσσιο κλειδωμένο Hainan, που ονομάζεται Χαβάη της Κίνας, μπορούν τώρα να ταξιδεύουν μόνο με αεροπλάνα ή πορθμεία.

Το περασμένο έτος χαιρετίστηκε ως έτος  ανάπτυξη του νησιού Hainan, όταν το Πεκίνο παρουσίασε φιλόδοξες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη μετατροπή της οικονομικής ύπαρξης σε ζώνη ελεύθερου εμπορίου και οικονομικό κόμβο, ένα σκηνικό κατά του οποίου προτάθηκε το μαζικό έργο των γεφυρών στο πέρασμα του Qiongzhou  .


asiatimes.com