Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Από λίφτινγκ περνά ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός του Ναυπλίου. Δείτε εικόνες.

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στην σκεπή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ναυπλίου πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, ενώ παράλληλα καθαρίζεται και καλλωπίζεται ο εξωτερικός χώρος.

Το κτήριο του παλιού σταθμού που είναι κατασκευασμένο το 1885 είναι το μοναδικό σιδηροδρομικό μνημείο της Αργολίδας που παραμένει σε καλή κατάσταση και συντηρείται τακτικά.



Ο Δήμος Ναυπλιέων στον οποίο ανήκει πλέον ο χώρος, έχει παραχωρήσει τον χώρο προς χρήση στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, ενώ παραδίπλα η παλιά αποθήκη φιλοξενεί το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας.

Πολύ καλή εικόνα παρουσιάζει και το μουσειακό σιδηροδρομικό υλικό που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο, το οποίο κατ' επανάληψη έχει πέσει θύμα βανδάλων.




Την ίδια στιγμή αντίστοιχα κτήρια του ΟΣΕ, αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα που έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως οι Σταθμοί του Άργους, των Μυκηνών και των Μύλων σαπίζουν αναξιοποίητα, εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Επανέρχεται λοιπόν στο προσκήνιο η πρόταση κάποια από αυτά τα ιστορικά κτήρια που κάποτε έσφυζαν από ζωή, να παραχωρηθούν στις δημοτικές αρχές ή σε ιδιώτες προκειμένου να διασωθούν και να καταστούν και πάλι λειτουργικά, έστω και μέσω κάποιων άλλων χρήσεων.

anagnostis.org