Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ικανοποίηση στην Καβάλα από την εξαγγελία της Ν.Δ. για την κατασκευή της "Σιδηροδρομικής Εγνατίας".

Την Τρίτη ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα του κόμματος του ως προς τα έργα υποδομών σε όλη τη χώρα. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι και η ΝΔ εξήγγειλε και έχει σε πρώτη προτεραιότητα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας με την Θεσσαλονίκη.

Η Κυβέρνηση αναφέρεται στην «Σιδηροδρομική Εγνατία», η ΝΔ δίνει άλλο όνομα στο ίδιο πάνω κάτω έργο. Το αναφέρει «πεδινή χάραξη στο τμήμα Θεσσαλονίκης- Καβάλας».

Το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη είναι το ακόλουθο: « Ξεκινάμε -και επιμένω σε αυτό- και την αναβάθμιση της γραμμής Θεσσαλονίκη – Αλεξανρούπολη με πεδινή χάραξη στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Καβάλα. Μιλάμε δηλαδή για την ανατολική Εγνατία, δεν μιλάμε για τη δυτική Εγνατία. Επειδή δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, η δυτική σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα έργο, το οποίο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Είναι ένα φαραωνικό έργο χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς καμία μελέτη, τεχνικά πάρα πολύ δύσκολο, πανάκριβο, ένα έργο το οποίο απλά, μπορεί κάποιοι να το φαντάζονται, πλην όμως στην πράξη δεν θα γίνει. Για αυτό και προτεραιοποιούμε το πεδινό κομμάτι Θεσσαλονίκη – Καβάλα, ώστε να κλείσει το σιδηροδρομικό δίκτυο, από την Πάτρα μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, με τις διακλαδώσεις προς τα βόρεια σύνορά μας».

Νίκο Γενικόπουλο
proininews.gr