Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΗΠΑ: Σύγκρουση τρένων με όχημα στο Λονγκ Αϊλαντ – Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


ΟΥΕΣΤΜΠΟΥΡΙ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύο τρένα, τα οποία ταξίδευαν σε αντίθετες κατευθύνεις, συγκρούστηκαν με ένα όχημα που ήταν στις ράγες στην περιοχή του Ουέστμπουρι (Westbury), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου, ενώ το ένα τρένο εκτροχιάστηκε.

Ο επίτροπος της Nassau County Police Commissioner, Πάτρικ Ράιντερ (Patrick Ryder ) ανέφερε ότι το όχημα «προσπάθησε να ‘κερδίσει’ την μπάρα» που έπεφτε όταν χτυπήθηκε πριν τις 19:30 το απόγευμα, τοπική ώρα.

Το ένα τρένο, είπε, είχε περί τους 200 επιβάτες και πήγαινε προς το Μανχάταν, με «πλήρη ταχύτητα» όταν έγινε η σύγκρουση. «Επειτε βγήκε από τις ράγες και πήγε προς την πλατφόρμα, χτυπώντας στην βόρεια πλευρά της, αφαιρώντας περίπου 30 γιάρδες τσιμέντο, που πέρασε μέσα από το τρένο», πρόσθεσε ο κ. Ράιντερ.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) ζήτησε «πλήρη έρευνα για τη σύγκρουση», η οποία είχε ως αποτέλεσμα και 7 επιβάτες του τρένου να μεταφερθούν σε τοπικά νοσοκομεία με τραύματα που δεν απειλούσαν την ζωή τους.


Εγινε εκκένωση των σχεδόν 1.000 επιβατών και στα δύο τρένα καθώς και των πληρωμάτων τους.

Ο πρόεδρος του Long Island Rail Road, Φίλιπ Ενγκ (Phillip Eng) είπε ότι το όχημα πήγε στο σημείο διασταύρωσης του δρόμου με τις ράγες, τις παρέκαμψε και χτυπήθηκε από το τρένο που έφευγε από τον σταθμό του Ουέστμπουρι. Οι μπάρες της διάβασης λειτουργούσαν κανονικά, επεσήμανε.

«Οι μπάρες ήταν κάτω, τα φώτα αναβόσβησαν. Εχουμε επιβεβαίωση ότι λειτουργούσαν», διευκρίνισε. «Μάρτυρες είπαν ότι το όχημα πήγε γύρω από τις μπάρες. Το τρένο που έφευγε με κατεύθυνση ανατολικά και το αυτοκίνητο συγκρούστηκαν».

Επειτα ένα τρένο με κατεύθυνση δυτικά, προς το Ουέστμπερι, χτύπησε επίσης το όχημα, συμπλήρωσε. Το έσυρε και τα δύο πρώτα βαγόνια εκτροχιάστηκαν, σύμφωνα με τον κ. Ενγκ.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν νεότερα για τα ονόματα των θυμάτων και των τραυματιών.

ekirikas.com